Nos, megvan. Még az osztrák bringatúrán ment tönkre az előd, a GPSMAP64, a kijelzője a nagy melegben elfolyt. (Annak elődje meg, a GPSMAP62 egy balatoni evezésen ázott be.) Aztán később a folyás szolidult valamelyest, a tízforintos méretű fekete körből egycentis szürke csík lett a kijelző tetején. Erre a feljavulásra szükség is volt, mert három hónapot küzdöttem, mire kezembe foghattam az utódot. Addig viszont a régit kellett használnom.

Ott járunk, hogy hazajöttünk Ausztriából. Rögtön első nap meg is rendeltem az utódot a boltból. Két hétig nem történt semmi, pedig az automata válaszlevélben az állt, hogy addig ne csináljak semmit, amíg fel nem veszik velem a kapcsolatot. Ekkor azért írtam egyet, hogy wtf, amire jött a válasz, hogy tényleg, bocs, persze, él a rendelés, de legyek türelemmel, mert a cucc még a Garminnál is hiánycikk. És tényleg, más üzletekben sem volt. Vártam. Megvolt a Balaton körbekajakozása, megvolt a balaton-felvidéki bringatúra, küzdöttem a régi gps-szel. Aztán meg jött ez a hosszú betegség, elvoltam.
A vége felé egyszer csak kiváncsiságból ránéztem, mi a helyzet más boltokban. Rögtön az elsőben lehetett kapni. Aztán később megnéztem a magyar boltokban is, ott is volt, igaz egy kicsit drágábban. Hát, jó. Megrendeltem a németektől. Utána pedig írtam a Navi-Gate-nek, hogy bocsi, de töröljék a rendelést.
Két nappal később kaptam egy levelet tőlük, hogy megjött a rendelés, átvehetem. Izé. Visszaírtam, hogy már töröltem a megrendelést, nem kapták meg? Azt válaszolták, hogy nem, egyébként is, az emalcím, amelyre küldtem, már nem él. Mondjuk ekkor NDR-t kellett volna kapnom, de nem feszegettem a dolgot.
A lényeg, hogy törölték.

Pár nap múlva kezemben volt a drágaság.
Azt kell mondjam, hogy lenyűgözött. Ahhoz képest, hogy a 64-es gyakorlatilag semmiben sem különbözött a 62-estől, a 66-os egy teljesen más világ. Tele van egy csomó hasznos aprósággal, olyanokkal, melyektől hirtelen minden kézre áll, magától értetődve használható. Leszedtem a manuált, két napon keresztül tanultam, gyakoroltam… és borzasztóan elégedett vagyok. Ez egy jó cucc. Olyan, mint amilyennek már sokkal korábban lennie kellett volna, ha a szoftverfejlesztők idejekorán kihúzták volna a fejüket a seggükből.

Volt két fekete pont is. Okoztak némi idegeskedést, de aztán minden elsimult.

Az egyik a csuklópánt volt. Ez egy ilyen filléres cucc, de nekem fontos. Ezzel szoktam kikötni az eszközt a kajakhoz is, meg a bringához is. A manuál szerint a csomagban lennie kellett volna. De nem volt. (Az messzire vezetne, hogy miért nem. Gyárilag felejtették ki? Vagy ez már egyszer visszárú volt? Igazából nem foglalkoztam vele. A gps hibátlanul működik.)
Jó. Hol lehet ilyet kapni? Végigjártam egy csomó műszaki boltot, sportboltot, vagy 5 mobilos kisboltot. Volt, hogy még csak meg sem értették, mit keresek. Végül a világ legnagyobb szatócsboltjában találtam rá, na itt volt vagy százfajta. Kabátgombokért. Végül ezt vettem meg. (Elsőre beránt egy kampányoldalt, be kell zárni a fület és újra rákattintani a linkre. Seggfejek.)

A másik már zűrösebb volt.
Előljáróban annyit, hogy én kifejezetten kedvelem a Wikiloc oldalt. Ez egy track prezentáló oldal, nekem kifejezetten bejön a minimalista stílusuk. Nem egy nagytudású oldal, de pont azt tudja, ami nekem kell. 2020 júniusától már csak ezt használom a trekkek megjelenítéséhez a blogon, a mértékegységek európai megjelenítését is sikerült megoldani, szóval frankó.

Miközben nyomkodtam a túragps gombjait, egyszer csak meglepődtem. Először azon, hogy ennek az operációs rendszere gyakorlatilag megegyezik a Fenix6 óráméval, azaz kapcsolódik a Garmin Connecthez és lehet rá Connect IQ alkalmazásokat telepíteni, másodszor meg azon, hogy egy alkalmazás már gyárilag telepítve volt, mégpedig a Wikiloc app. Vov. Elindítottam. Lépjek be. Oké. Juzernév, jelszó. Gratulálunk.
Majd jött egy zavarbaejtő levél. Hogy kaptam egy kéthónapos ingyenes Premium előfizetést.
Na, ettől azért elsápadtam. Soha, soha nem szoktam ilyen ingyenes beetető előfizetéseket bevállalni. Nem figyelek és már aktiválódik is a fizetős rész, jó esetben egy hónapra, rossz esetben egy évre.
Jó, szüntessük meg.
Nem mesélem végig. Nem lehet. Elég sok helyen le volt írva, hogyan kell, de nekem egyik sem sikerült. A weboldalon megtaláltam a megfelelő oldalt, de nem volt Manage Subscription nyomógomb. A mobiltelefonon nem tudtam mit csinálni, hiszen ez Connect IQ app, az meg egy teljesen másik platform. Feltelepítettem a mobilra a Wikiloc app-ot, ekkor elméletileg meg kellett volna jelennie a Play Store előfizetései között, de ott sem volt semmi új.

Ezt nem lehet lemondani.

Fasza. Akkor legalább nézzük meg, mennyibe is kerül.
Nincs. Nincs infó. Itt van a Premium oldal, semmi fizetés jellegű infó sincs rajta. (Azt speciel nem tudom, hogy ha elindulok abba az irányba, hogy szeretnék prémium előfizető lenni, akkor kapok-e valami információt. Ezt nem tudom, mert jelenleg váratlanul prémium lettem, mindenféle infó nélkül.)

Jó. Nincs más, írni kell egy emailt. Hogy ez nem pálya.
Nincs. A nyitólapon nincs emailcím. Nincs form. Annyit lehet kisilabizálni, hogy fent vannak a Twitteren, illetve az Instán. Csakhogy ezeken meg én nem vagyok fent.

Hát, ez így már elég rosszul hangzik. Oké, hogyan tudnak pénzt lenyúlni? A weboldalon keresztül biztosan nem. Mobiltelefon? Na, azt a fene tudja. A bankkártyám benne van a Google Pay-ben, igaz, az előfizetés nem látszik, de az app ott van. Az ördög meg nem alszik.

Ekkor már közel álltam ahhoz, hogy törlöm a felhasználómat és létrehozok egy újat.

Mindegy, turkáltam tovább. Aztán egy véletlen találat a FAQ oldalak között. Itt már voltak árak. 10€ egy évre. (Illetve… a kép szemmel láthatóan egy screenshot, a fene tudja mikorról. A jó hír az, hogy ezek szerint ez előfizetés előtt kiírja. A rossz, hogy én ezt nem láttam és nem is láthatom.) Utána még egy találat. Fehér alapon pici szürke betűkkel, de az oldalon van egy ‘contact us’ link, mely egy formhoz vezet. Hogy működik-e? Próbáljuk meg. Leírtam, mi a bajom. Aztán kitöröltem és leírtam finomabban. Ebben már csak egy szalonképtelen szó volt. Elküldtem.

Vártam. Vagy jön válasz, vagy nem. A legrosszabb esetben kicsalogatnak valahogy 10 eurót.

Ezt most tegyük tisztába. Évente 10 euró nem egy nagy pénz. Ennyivel még támogathatnám is őket. (Eddig azért nem merült fel, mert amire nekem szükségem van, az benne van a Free csomagban.) Viszont nálam alapelv, hogy zsarolásnak soha nem engedek. Ez pedig nagyon olyasmi. Az akaromtól függetlenül beraktak egy beetetős free előfizetésbe, nem tudom, mi lesz az előfizetés végén, nem tudom lemondani, egyáltalán nem tudok velük kommunikálni és azt sem tudom, mennyibe kerül az előfizetés… ez bőven kiverte nálam a biztosítékot.

Két nap múlva jött a válasz. (Akit érdekel: a support@wikiloc.com címről.) Nagyon udvariasan elnézést kértek amiatt, hogy ennyire felb@szták az agyamat és elmagyarázták, hogy ez egy Garminnal közös ajándék. Azaz nem beetetés, ez egy egyszeri ingyenes előfizetés, ha lejár, nemhogy ők, de én sem tudom meghosszabbítani. Ezzel rögtön rendezték is a helyzetet, kár, hogy mindezt nem írták bele az app inicializálásakor küldött levélbe. Kevesebb kefét rágtam volna.
Természetesen udvariasan megköszöntem a választ és elnézést kértem azért az egy szalonképtelen szóért.

És akkor a végére egy érdekes dolog. Hogy tulajdonképpen jó is lehetne valamire az a Premium előfizetés. Olvasd el ezt a leírást, illetve nézd meg ezt a nyúlfarknyi videót. Nagyon röviden azt írják, hogy ha a mobil app-ban keresek, majd utána megnyitok egy trekket, akkor a rendszer érzékeli, hogy nekem van Connect IQ app-om is egy másik készüléken és megjelenik egy ‘Send to your GPS’ nyomógomb. Ha megnyomom és utána megnyitom a GPS-en az app-ot, akkor az felolvassa a trekket és már navigálhatok is vele. Cool.
Kérdés, mi van akkor, ha nincs wifi. Hiszen a GPS-nek el kell valahogy érnie a Wikiloc szerverét. Nos, nem kell. A mobilapp nem csak kijelöli átküldésre a trekket, hanem le is tölti. Innentől meg már elég, ha a GPS kékfoggal ráharap a mobilra.
Egyetlenegy valós probléma van. Magyarországon kevés a trekk. A lakásban rákattintottam, hogy szeretnék montis trekkeket látni a környéken… a harmadik már Sopron mellett volt. Kár érte.
(Tényleg kár. Jártunk már úgy, hogy kútbaesett a tervezett bringatúra és keresnünk kellett a közelben egy másikat. A sok mobilalkalmazás közül az egyikkel találtunk is, letöltöttem a mobilra… és ennyi. Oké, onnantól a Locus-szal navigáltunk, de az kerékpáron nem az igazi. A szomorú, hogy ebben egyelőre nem is lesz változás. Hiába van bluetooth kapcsolat, az eszközök nem látják egymás adattárolóit.)

[Update] Feltűnt két halvány reménysugár: az egyik a gimporter nevezetű Connect IQ app, a másik pedig a GRouteLoader. Mindkettőhöz kell még egy gexporter applikáció a mobiltelefonra. A folyamat pedig úgy néz ki, hogy először letöltöm az internetről egy trekktároló/trekktervező oldalról (Komoot, Bikemap, Mapy.cz, Turistautak, Merretekerjek stb…) a trekket, utána a telcsin a gexplorer-rel kijelölöm, melyik könyvtárban van az exportálandó gpx fájl. Utána elindítom a Connect IQ app-ot, az rákapcsolódik a gexporterre, megadom, melyik trekket akarom letölteni… és ennyi. Utána már navigálhatok is vele.
Legalábbis ez az elmélet. Kapcsolódni már mind a két IQ app-pal sikerült, látták is a fájlt, el is kezdték letölteni… és semmi. Aztán 15 perc malmozás után boldogan közölte a GPS, hogy itt van a trekk. Mondhatnánk, hogy biztos nagy volt a trekk, de nem, olyan közepes méretű (900KB) volt. Azaz ezt az alkalmazást is elérte a Garmin-átok, a szarakodás az erőforrásokkal: az eddigi minimális mennyiségű méréseim alapján maximum 1 MB fájlt képes áttölteni. Nos, manapság ez már lófütty, kint terepen meg nem igazán tudom elképzelni, hogy gpx fájlt editálok mobiltelefonon.

Na mindegy, minden jó, ha a vége jó. Elvittem az eszközt néhány próbakörre, sorra hangolom, illetve finomhangolom. Úgy érzem, ez egy gyönyörű barátság kezdete. Még akkor is, ha ez egy Garmin készülék.