Derült égből óbazmeg

2022.09.20-26

Azt még értem, hogy egy bringás bukás után fájnak a bordáim. De azt magyarázza már el valaki, hogy ugyanettől a bukástól miért ment tönkre annyira minden a torkomban, hogy végül kórház lett belőle?

Szóval ott járunk, hogy hazaértem, pumpálgattam, szerelgettem. Rendberaktam a bicót, mert a héten sok helyre kell mennem.

Aztán az ebédfőzéshez bontottam egy üveg bort. Úgy gondoltam, hogy maximálisan megérdemlem, már csak emiatt a rohadék defektsorozat és a bordazúzódás miatt is.

Marha furcsa most, amikor ezeket írom, belegondolni, hogy főzés… meg bor. Hónapokig szó sem lehet róla. Egyikről sem.

Ebéd után nekiálltam blogot írni a balatonfelvidéki túráról. Ilyenkor szinte automatikusan csúsznak elő a borok. Arra vigyázok, hogy maximális legyen a kontrol, de tény, hogy enyhe alkoholos közegben jobbakat írok. A számban baloldalt megjelent egy afta, morogtam is, de hát az ilyesmi jön, megy.

Másnap reggel az aftából foggyulladás lett. Nem is egy, hanem kettő. Még ez se verte ki a biztosítékot, kataflan dolo, bor. Írtam tovább a blogot.

Csütörtökön vadult be a gyulladás. Ekkor már ráment a garatra. Elkezdtem nehezen nyelni. Ennek a fele sem tréfa. Háromszor volt eddig ilyen betegségem, ebből az egyik kórházas volt. A trükk az, hogy gyorsan el kell kapni. A lányom belefényképezett a torkomba, elküldtük a körzeti orvosnak, fellőtt egy antibiotikumot a felhőbe. Elmentem, kiváltottam. Oké. Nem lesz baj. (Persze ekkor már csak fájdalomcsillapítóval tudtam beszélni.)

Lett. Vagy a gyógyszer volt harmatgyenge, vagy a gyulladás túl intenzív, de pokoli gyorsan lepusztította a berendezést a számban. Pénteken még meg tudtam enni – fájdalomcsillapítóval – három kiflit. Szombaton már csak egyet. Vasárnap pár harapás után feladtam.
Hétvége, két stratégia lehetett. Kitúrom, hogy hol van ügyelet és elmegyek, vagy kihúzom fájdalomcsillapítóval hétfőig, majd ugyanannál a dokinál folytatom a kezelést. Az utóbbit választottam.
Ember így még nem cseszett rá a döntésére.
Fájdalomcsillapításra két gyógyszer vált be: 25 mg-os Flector és Aszpirin. Csak hát ez a páros olyan 2,5 óráig csillapított, aztán jött a földöntúli fájdalom. Matekozzunk: ez nagyjából azt jelenti, hogy mind a két gyógyszerből kilenc szemet vettem be naponta. A Flectorból hármat lehet, az Aszpirinből négyet. Próbálgattam kihúzni az időt, de már egy óra késlekedés is szószerint megölt. Éreztem én, hogy ez nem fasza, de csak homályos tekintettel ültem a motoron és húztam a gázt. Mindent arra tettem fel, hogy a gyomrom kibírja hétfő reggelig.

Magáról a hétvégéről nem akarok beszélni. Bakker, gyógyszerszagú kigőzölésem volt. Nyelni már pénteken nem tudtam, onnantől mindenhová vittem magammal a piros műanyag tálkámat. Köpőcsésze. Éjszaka is. A fájdalomcsillapítós periódus középen volt egy nyugodt óra, abban aludtam.

Szóval reménykedtem, de kezdtem megijedni is. Csütörtökön még le tudtam nyelni kis darab szilárd anyagot. Szombat-vasárnap már a gyógyszer bevétele is olyan volt, mintha borotvapengét nyelnék. Vasárnap már a víz sem ment.

Aztán vasárnap este. Éjfélkor vettem be a fájdalomcsillapítót és szószerint felrobbant a gyomrom. Eddig bírta. Kaja nem volt benne, de gyomorsav rengeteg. Ott szurkoltam, hogy jaj, csak figyelmeztetés legyen, de több lett. Különböző jelek alapján úgy tűnik, gyomorfekély. Hát igen, de akkor most mi van? Fájdalomcsillapítót már nem vehetek be. (Savcsökkentőt sem.) Szóval itt lesz egy elviselhetetlen fájdalom a torkomban, egy nagyon erős fájdalom a gyomromban. Csillapítási lehetőség nélkül. Amikor korábban félóra túlhúzás is elviselhetetlen volt. Így kell kibírnom az éjszakát és valószínűleg a délelőttöt is. Nem fog menni.
Mindmeghalunk.

[Folyt. köv.]

6 Comments

  1. Namost így még nem vártam a következő bejegyzést. Még végigolvasni is rossz volt. Hát jobbulást !

  2. Jobbulast! Nagyon drukkolok hogy rendbe jojj hamar!

  3. Én az első fél átszenvedett nap után hívtam volna ügyeletet. Tapasztalat, kipróbáltam a másik végletet.

  4. Maximális jobbulást!

  5. Jobbulást! És kitartás!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *