Tényleg nem értem, minek kell ennyire elhúzni. Sokkal egyszerűbb lenne egy ötfős kis csapattal személyesen felkeresni az összes népnyúzó katást és helyben főbelőni őket.

Itt van ez a cikk. Röviden arról szól, hogy a könyvelők észrevettek egy súlyos hibát a törvényben. A régi törvény szerint az átalányadózást lehet választani év közben is, a friss új szerint meg nem. Azaz a katázók 80-90%-a számára a kata megszűnik szeptember elsején, de a helyette választható – és a kormány által eddig propagált – átalányadó csak január elsejével választható. Közte? Vegyünk ki négy hónap fizetés nélküli szabadságot. Vagy dögöljünk éhen.

A legdurvább az, hogy ezt a módosítást a cikk is hibának, elírásnak tekinti.
Szerintem meg nem az. Nekem már a múlt héten összedobott tervezgetős exceltáblám is kihozta azt, amit ezek a görények a nagy kapkodásban csak most vettek észre. Az átalányadónak ugyanis része 1,2M forint éves adóalap-kedvezmény, mely töredékévre is jár, méghozzá nem töredékben, hanem teljesen. Azaz a négy hónapra is tudom ennyivel csökkenteni az éves adóalapomat, ami nagyjából havi 100e forint plusz bevételt jelent (nyilván nem a katához képest, hanem a normál átalányadóhoz képest), természetesen csak erre a négy hónapra. Ez eddig is így volt, gyakorlatilag ez volt az egyik motiváció arra, hogy a katások ha máskor nem is, de az év vége felé térjenek át az átalányadóra. Mondom, eddig így volt, az érintettek tudtak róla. Most viszont a katást ütni-vágni kell, nemcsak egzisztenciálisan kinyírni, hanem éreztetni vele, hogy ő itt a vérszívó, a társadalom ellensége, aki minden bajnak a forrása. Hát nehogy már kapjanak ajándékba bármit is. Azaz szvsz szándékosan tiltották meg idén ezt az átállást és az sem érdekel senkit, ha néhányan emiatt tényleg nyomorba süllyednek. Annyival is kevesebb népnyúzó szívja itt a levegőt.

Csak a pontosítás kedvéért. A nyomor, illetve az éhenhalás nyilván erős túlzás, legalábbis számomra. Túl fogom élni. De nem azért spóroltam, hogy most emiatt a szándékos kibaszás miatt feléljem a megtakarításaim egy szemmel is jól látható részét egy négyhónapos fizetés nélküli szabadsággal. Mint ahogy arra is kíváncsi lennék, az ügyfeleim mit fognak szólni, ha azt mondom, hogy bocsi, de ingyen nem dolgozok, idénre felejtsenek el.

PS
Azért ez annyira pitiáner gecizés, hogy Orbán le sem tagadhatná, hogy köze van hozzá:
– Hozzunk egy nap alatt egy új törvényt, mely kinyírja 450000 kisvállalkozó megélhetését.
– Adjunk nekik 50 napot, hogy más adózást válasszanak helyette.
– Tiltsuk meg az egyetlen értelmes választást.
– Fogjuk rá a nyuszira és minden médián sulykoljuk, hogy ők a hibásak.
– Az egész változtatást kérje, mit kérje, könyörögjön érte az az Orbán seggében lakó féreg, akinek pont a kisvállalkozók érdekeinek megvédése lenne a feladata.