Előljáróban, mondhatni a hozzáállásom tisztázásaképpen, csak annyit írnék, hogy rohadjon meg élve az összes gerinctelen féreg, akinek valamilyen köze volt ehhez az aljas disznósághoz.

Túl részletesen nem akarok foglalkozni vele, megtették már mások.

Na jó, pár mondat azért kikivánkozik. Akinek van még saját agya és nem fél használni, az láthatja, hogy – a szokásos módon – gyakorlatilag semmi nem igaz abból, amit a kormány kommunikál. Nem amiatt törlik el az adózási formát, mert sokan(?) visszaéltek vele, nem azokért aggódnak, akiket a munkáltatójuk kényszerített bele. Jelenleg az összes pénztárgép, az összes számlázóprogram be van kötve az adóhivatalhoz, egyszerűen csak rá kellene futtatni néhány keresést az adatbázisra és a fenti visszaéléseket ki lehetett volna szűrni. Tudtommal pont ez az egyik dolga az adóhivatalnak. Az is szemforgató hazugság, hogy a katások nyugdíjas éveiért aggódnak. (Ugyanazok, akik kiloptak a zsebünkből 3000 milliárdnyi nyugdíjmegtakarítást. Rohadtul hiteles.) Ha tényleg ez lenne a bajuk, akkor elég lett volna ebbe az irányba módosítani a rendszert. Ehelyett kinyírták. (Látszólag csak módosították, de ahogy Rejtő Jenő is írta, a sivatagban nem kell megölnöd senkit, elég, ha elveszed a vizét. Na, ezek elvették. Gyorsított eljárással. Nehogy valami látványos tiltakozás legyen.)
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a kormánynak egyáltalán nem gazdasági problémái voltak a katával. Egyszerűen zavarta őket, hogy vannak, akik képesek önellátni magukat, képesek önálló gondolkodásra, képesek külföldi cégeknek is bedolgozni és úgy egyáltalán, meg tudnak élni a maguk erejéből is. Nekik kiszolgáltatott, könnyen átmosható agyú, megfélemlített emberek kellenek. Minden más csoport kiindulási pontja lehet az ellenállásnak.
A sajátjaiknak persze beadták, hogy ezek a nép ellenségei, ezek fosztanak ki titeket, nosza túrjál bele a zsebébe, látod ugye, hogy több van benne, mint a tiédben, na azt tőled lopta el. De mi jók vagyunk, nem nyírjuk ki őket, csak egy icipicit változtatjuk meg a szabályokat.

Akárhogy is nézem, nekem az jött le, hogy – az ötvenes évekhez hasonlóan – épül a bolsevizmus és a katás lett az új kulák.