Az egyik kellemetlen tulajdonságom, hogy ha nem vagyok biztos magamban, akkor nem nyugszom addig, amíg utána nem jártam annak, ami zavar.

Most például elkezdtem turkálni a jegyzeteimben. Mi is történt itt 5 évvel ezelőtt? Mit akart az akkori önkormányzat? Hogyan lett vége?

2015.03.27
Az önkormányzat beadott egy tervet engedélyeztetésre.
Ügy tárgya: Budapest XVIII. ker. Flór Ferenc utca útépítés engedélyezési ügye, építési engedély
Kifüggesztés napja: 2015. március 27.
Levétel napja: 2015. április 11.

Felhívom a figyelmedet, hogy a tulajdonosi nyilatkozatban aszfaltútra adott engedély szerepel.

Ezt a tervet még a fellebezési időszakban megtámadta egy lakó, tudomásom szerint ez a verzió nem is lett engedélyezve.

Vedd észre, hogy ezt a lépést kerülte meg elegánsan a mostani önkormányzat, amikor a kijárási korlátozás és az önkormányzat zárvatartási időszaka alatt függesztette ki az értesítést. Az önkormányzat épületében. Esélyünk sem volt értesülni róla, nemhogy fellebezni.

2015.04.16
A társasházunk kérésére a közös képviselőnk hivatalos kérdést intézett az önkormányzat felé. Hogy mi a répa lesz itt?
Ezt a választ kaptuk.

Tisztelt Tulajdonosok!

Hivatkozva mai lenti tájékoztatásomra, felvettük a kapcsolatot a XVIII. Önkormányzat képviseletében Galgóczi Zoltán Alpolgármester Úrral telefonon, aki arról tájékoztatott, hogy az Önkormányzatnak a közeljövőben pénzügyi források hiányában nincs lehetősége a jelenleg engedélyezési eljárás alatt lévő beruházás megvalósítására.
A beruházás elmondása alapján csak a csapadékvíz elvezető és szikkasztó-derítő rendszer szakaszos létesítése után valósulhat meg, amely önmagában egy több száz milliós beruházás, és ezután kerülhet kialakításra a tervezett szilárd útburkolat kialakítása elsősorban pályázati pénzek függvényében.
A tervezetek elmondása szerint találkozni fognak az ott élők elképzeléseivel, tekintettel arra,hogy sétáló részt és utcát és nem autó utat terveznek építeni. A pontos műszaki tartalomról és a beruházás részleteiről kérem várjuk meg a hivatalos állásfoglalást, és a műszaki iroda tájékoztatását a további találgatások elkerülése végett.

Galgóczi Zoltán Alpolgármester Úr a témával kapcsolatban 2015.05.04. 18:00 órai kezdettel a Brassó utcai általános iskolában lakossági fórumot tart, melyre lehetőségeihez mérten igyekszik valamennyi érintettet meghívóban tájékoztatni.

A XVIII. Önkormányzat Műszaki irodája, a témában pontos állásfoglalást és egy előzetes tájékoztató anyag megküldését ígérte, melyet kézhezvételt követően meg fogok küldeni az Önök részére is.

Illetve ugyanaznap, kicsit később kaptunk egy tervfoszlányt is.

Tisztelt Tulajdonosok!

A társasházzal szomszédos Flór F. utcában az alábbi útépítési munka várható a közeljövőben.

tervrészlet

Mint látható, van némi ellentmondás. Az alpolgármester szerint sétálóutca lesz, a tervrészlet viszont mást mutat. A mi kertünk mellett 4,5 méter út, 1,5 méter járda, közvetlenül ráhúzódva a kerítésekre (máshol kerítésbontásra), és még 1,5 méter valami. Ez egész véletlenül nagyjából annyi, mint a mostani terv a futópályával.

2015.05.04

Lakossági fórum. A kerületben megszokott módon már azután, hogy vélhetőleg véglegessé válik az útépítési engedély. Ez most nem jött össze.
Magáról a fórumról itt írtam részletesen.
Miután az alpolgármestert szembesítették a fenti ellentmondással (sétálóutca vs. aszfaltozott széles út), mindent a mérnöki irodára kent.

Itt jön be a szelektív memória. Galgóczy Zoltán ugyanis most váltig azt állítja, hogy ők mindig is térköves sétálóutcát szerettek volna.

Hát, nagyjából ennyi a múltidézés. Hogy miért álltak el? Nem hiszem, hogy a tiltakozás miatt. Valószínűleg csak elviekben akarták megszerezni az engedélyt, hogy majd utána szereznek rá pénzt. Ebből is látható, hogy a mostani önkormányzat mennyivel profibb aljasabb. A képviselőkkel megszavaztatták az útépítést. Beadták a pályázatot a támogatásra. Beadták a terveket. Megkapták az engedélyt. Az engedély titokban véglegessé vált. Majd csak ezután hívták össze a lakossági fórumot, ahol kamuztak egy nagyot. Nem sokkal később megnyerték a pályázatot és minden összeállt.
Ja, majd ezek után irgalmatlanul manipulált módon megszavaztatták, hogy akarjuk-e az utat. Mintha ekkor már bármi jelentősége is lett volna.

Ez sokkal nehezebb harc lesz.