Még mindig a tegnapi írás.
Lassan kezd ez az egész más dimenzióba kerülni. Egyre komolyabban feszülnek egymásnak a felek. Egyre több disznóság derül ki az önkormányzat részéről. Egyre kétségbeesettebben küzdünk. Egyre jobban növekszik a tét.

És egyre inkább merül feledésbe az alapkérdés. A leglényegesebb kérdés az egészben: miért?

Miért akar az önkormányzat – immár a harmadik a sorban – ide, az erdő szélére kétsávos autóutat(1) telepíteni, tönkrevágva százegynéhány lakásban az ott élők életminőségét, tönkrevágva egy kirándulóövezetet? Miért csinálják ezt, amikor minden egyes próbálkozásra egyre hevesebb és egyre egységesebb ellenkezés a válasz?
Nos, eddig csak annyi választ kaptunk, hogy minden pusztán a mi érdekünkben történik.
Érthető, nem?
Nyilván a mi érdekünk az, hogy autóforgalomra alkalmas kétsávos út legyen, közvetlenül a hátsó kerítésünk mellett.
Nyilván a mi érdekünk, hogy kirándulók, kutyasétáltatók, futók, kisgyerekes anyukák helyett autók járjanak nagy mennyiségben az úton.
Nyilván a mi érdekünk, hogy immár csak autóforgalmon keresztül érhessük el az erdőt.
Nyilván a mi érdekünk, hogy az út építéséhez kivágjanak minden fát, minden bokrot, melyeket 20-30 év alatt ültettünk, neveltünk a külső kerítés mellett, illetve az út túloldalán.
Nyilván a mi érdekünk, hogy adott lakásoknál elbonthassuk a kerítésünket(2). Hogy út épülhessen az udvarunk helyén.

Szóval még egyszer: miért?

Illetve a másik kérdés, mely az eddigiekből logikusan következik: mennyibe kerül egy képviselő kilója?

~oOo~

(1) Az önkormányzat eddigi kommunikációját, eddigi tevékenységét figyelve nyugodtan hanyagolhatjuk ezt a térkövezős marhaságot. Ja, két autósávnyi űrszelvényben. Teherautóra méretezett alappal. Kiirtott növényzettel. Kerítésbontással. Folyamatos hazudozások közben.

(2) És itt most teljesen mindegy, kinek van igaza. Van egy párméteres vitatott sáv. Az önkormányzat mondhatná, hogy ha már így alakult a 30 év alatt, így, hogy minden érintett fél jól járt (a sáv parkosítva lett, illeszkedve a túloldali erdőhöz), hagyja a fenébe. De nem. Utat akarnak építeni.
Miért is?