Még mindig az a levél

Teljesen hülye vagyok, a múltkor a legnagyobb aljasságot meg sem említettem.
Azt írták a levélben, hogy amennyiben valaki akarja a burkolást, annak nincs semmi tennivalója. Aki nem akarja, az küldje vissza. Ha összejön az 50%, akkor nem lesz burkolás.
Gondold végig. Ugyanaz a mocskos trükk, amit a Fidesz is használni szokott.

 • Elöször is, még most, szerdán is vannak, akik nem kapták meg a levelet. Semmi garancia sincs rá, hogy kapni fognak. Őket ‘igen’-nel fogják beszámolni.
 • Akármennyi tulajdonosa is van az ingatlannak, egy levelet kapnak. Jó kérdés, hogy a végelszámolásban helyrajzi számok fognak szerepelni, vagy tulajdonosok?
 • Biztosan lesznek egy csomóan, akik legyintenek az egészre. Lesznek olyanok, akik nem is értik. Lesznek olyanok, akik megijednek a kamu zsarolástól és inkább nem csinálnak semmit. Ők ‘igen’-nel lesznek beszámítva.
 • Lesznek olyanok, akik visszaküldenék, nyilván ajánlva… csak éppen ebben a vírusfertőzős időszakban bemenni abba a pici postába, félórát sorbaállni a tömegben… inkább nem csinálnak semmit.
  Ők is ‘igen’-nel lesznek beszámolva.

Na, ennyit az önkormányzat jóhiszeműségéről. Ember, ennél a fideszes önkormányzat is korrektebb volt.

Végül ott van az, hogy ebben az ügyben az önkormányzat már annyira lement kutyába, amennyire csak lehetett. Simán kinézem belőlük, hogy nem küldik ki mindenkinek a levelet, a nem ajánlva visszaküldött levelek valahogy elvesznek, de azt sem tudjuk ellenőrizni, hogy végül ajánlva mennyi levél érkezett be. Nem is értem, hogyan lehet egy ilyen kontrollálhatatlan izéhez kötni egy lakossági beruházás legitimitását.

PS.

És még valami. Megvolt a találkozó, durván megszámoltam, olyan 80-90 ember gyűlt össze. Majdhogynem spontán, egy két nappal ezelőtt létrehozott FB csoport révén.
Voltak kézfeltartós szavazások:
– Hányan tudtak a márciusi lakossági fórumról és hányan voltak? Jelentkezett kábé 10 ember. Hát igen, ilyen az, amikor az önkormányzat pont az érintetteket nem értesíti.
– Hányan nem akarják a burkolást? Mindenki felemelte a kezét. Erről fénykép is készült. (Szvsz nem mintha bármi jelentősége lenne.)
– Hányan akarják a burkolást? Senki.

3 Comments

 1. Durván nem indokolt a nagy F a fidesz nevében.
  Amúgy jól beválsztottatok ti is…

  • Hát, be. A vicces az, hogy ez egy hosszú utca, két körzetbe is átnyúlik. Az egyik felében LMP-s képviselő van, aki szintén ellenzi az utat. A másik felében – ahol mi is lakunk – egy Momentum-os, aki meg, hát olyan, amilyen. Az önkormányzatban is sokan vannak ebből a körből, meg más körökből is, elég színes a paletta, az alpolgármester Párbeszéd-es (ő a legnagyobb csalódás, mert simán átállt az ellenséghez), a polgármester meg MSzP-s, na ő a fő ellenség. Nem csak most, hanem már 8 évvel ezelőtt is az volt. A másik választási lehetőség a Fidesz lett volna. Szerinted?

 2. Bakker, ez tényleg gáz. A jelek szerint a fidesz megvett mindenkit kilóra (már ha feltételezhetjük, hogy senki sem annyira hülye, hogy ingyen legyen geci). Az mszp-re is ráférne, hogy hirtelen megszűnjön jogutód nélkül, ennyi gazemberrel a berkein belül nincs létjogosultsága (ez persze áll a fideszre is, csak ezt nem említem külön, mert evidencia).
  Nektek szurkolok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *