Elvesztem és el is fogok. Hamarosan túl fogok esni első online tanfolyamomon. Mármint előadóként. A környezetet nagyjából kialakítottam, értsd beruháztam egy normális webkamerára és az 5 köbméter szemetet is arrébbhordtam. (A hulladékudvarok még mindig nem vesznek be háztartási lomot.)
A helyzetet cifrázza, hogy új tanfolyam, azaz újra meg kell tanulnom, mikor mit kell mondanom, na meg végig kell nyomkodnom a laborfeladatokat.
A laborkörnyezet nested virtualizáció, azaz virtuális hoston fut vagy tíz virtuális szerver. Melyeket egy rdp gateway-n keresztül érek el. (Az oktatás része meg teams, de ez most nem lényeges.)

Nos, maga a labor… hát érdekes. Egy csomó gond volt vele. És igen, ha hiszed, ha nem, mindegyik gondot az oldotta meg, hogy restart. Hát, nagyjából így érzem magam.

PS.
Na jó, nem csak. Volt, amikor a diszk fogyott el – bár ehhez is kellett restart – de volt amikor… na ezt úgysem hiszed el… szóval volt, amikor az Outlookból nem lehetett levelet küldeni, de az istennek sem, és már téptem a hajamat, azt a keveset, hiszen megvolt az ospprearm is, amikor elolvastam a setup manualt és azt írták, hogy az ospprearm parancsot _kétszer kell kiadni egymás után_ hogy ténylegesen megtörténjen az aktiválás. Nabazdmeg.