Day: January 12, 2019

Az Őrültek Órája

“A városom, ha itt az óra, bolondok háza lesz,
Eltűnik az értelem, az idegek harca ez.
Mindenütt zűrzavar, nyugalmat nem találsz,
Az őrültek órája, menekülj, amerre látsz.

A vezetékek elszakadnak, sziréna hangja szól,
A komputerek fejüket vesztik, a téboly elsodor.
Mindenütt zűrzavar, nyugalmat nem találsz,
Az őrültek órája, menekülj, amerre látsz.”
– Omega: Őrültek Órája –

Egyszerűen nem értem.

Tegnap, azaz pénteken:
– A Garmin óra az eddig száznál is többször végigtolt kettlebell gyakorlatsorra 180 kalória helyett csak 150-et adott.
– A Strava csak órákig tartó gombnyomogatás és újraindítások után volt hajlandó szinkronizálni a Garminnal.
– A MyFitnesspal nem engedett új ételt kiválasztani, csak azokat, amelyeket az utóbbi pár napban ettem. Emiatt nem is tudtam eldönteni, hogy este még megehetem-e a sajtos csirkemell maradékát. (Megettem.)

Ma, azaz szombaton:
– A szokásos reggeli 3,5 kilométer futásra és 2 kilométer sétára az óra csak 400 kalóriát adott, de ami még durvább, ennyinél meg is állt. Csütörtökön is, kedden is pontosan ugyanezt csináltam, nagyjából ugyanannyi idő alatt, estére mindkét nap összejött 600 kalória. Ma beragadt 400-on.
– A Strava szinkron megszűnt. A Strava státusz felületén látszik, hogy délelőtt fél tíztől nagyon erős a forgalom a Garmin felől, de valamiért tőlem nem veszi át az adatokat. Másoktól (Polar óra) viszont igen. Gyakorlatilag egész délután resetelgettem, szinkronizáltam, nyomoztam. Végül le kellett bontanom a kapcsolatot, majd újraépíteni, aztán valami apró mozgással inicializálni, persze ilyenkor a reggeli aktivitás elveszik. Mindegy, átraktam kézzel. Viszont megjavult a szinkron.
– A Myfitnesspal immár a gyors kalóriát (amikor részletezés nélkül írok be egy számot) sem engedi. Érdekes apróság, hogy csak Chrome-ból. Firefoxból működik minden.

Tudom, hogy ma már teljesen elfogadott dolog használható szoftver helyett használhatatlan szemetet gyártani. De hogy egyszerre ennyi, eddig többé-kevésbé jól működő rendszer makacsolja meg magát, ennyi minden álljon keresztbe, mind ugyanarról a területről, az valami észbontó. Mintha valami fekete, elektromágneses felhő telepedett volna a házam fölé és összezavarna minden elektronikus kommunikációt.

Fűzzél jól

Amikor téli körülmények között is kijársz futni, hóban, jégen, aztán 500 méterrel a táv vége előtt kikötődik a cipőfűződ, de nem lehet megállni, mert mire levennéd a kesztyűd, befűznéd a fűzőt, visszavennéd a kesztyűt, persze figyelve, hogy az óra kilátszódjon, eltelne egy csomó mért idő, meg tönkremenne az intenzitás is, szóval úgy döntesz, hoyg ez az 500 méter menni fog már így is, aztán persze hogy nem, akkorát taknyolsz, hogy bernáthegyivel kell kiásni a hó alól.

Szóval fűzzél jól.