Fitnesz óra megint

Nos, itt van az az óra, amelyre eredetileg vágytam. Bluetooth szenzor, egyszerre kommunikál az órával és a mobillal, értelemszerűen az Endomondo-ba is trekkel. Az ára is még beleférős: 38e forint.
A Decathlon katalógusában szerepel, csak éppen… szerinted melyik magyar áruházban árusítják? Egyikben sem.

Ezt írtam korábban egy kommentben.

Nos, ma utánanyomoztam… és érdekes híreim vannak. Egyfelől ebből az órából nem véletlenül nincs még sehol sem példány. Ott van az oldalon – és ha figyelmesebb vagyok, korábban is megtalálhattam volna – hogy a termék majd csak októbertől kapható.
De amitől kikerekedett a szemem, az az, hogy a korábbi 200-as így kifutó termék lett. Ne keresd, a weblapon már nincs fent, ellenben a boltban még kapható. 35e forintról árazták le 26e forintra, aztán amikor megkérdeztem az eladót, akkor derült ki, hogy éppen ma továbbárazták, így már csak 16e forint. Csak viszonyításként, a belecsomagolt szenzort árulják külön 12e forintért. Nálam ráadásul volt is egy kupon, szóval végül 15e forintért vettem egy bluetooth-os szenzort, mely tud kommunikálni mobiltelefonnal és órával, pluszban hozzá egy fitnessz órát (+ GPS), mely usb-n keresztül tud kommunikálni a PC-vel. És trekkel. Mind az óra, mind a mobil fel tudja tölteni a trekket a felhőbe, onnan lehet exportálni gpx-be, azt meg már megeszi az Endomondó. Nem mondom, hogy egyszerű, de tud mindent, ami nekem kell. És innentől kezdve nem kell egy tepsimobillal futnom. (Ha nem vagy Pro az Endomondóban, akkor nem látod sem a pulzus diagramot, sem a statisztikát.)

Ahol ez az egész kezdett igazán vicces lenni, az az a pillanat volt, amikor megpróbáltam kinyomozni, mennyivel tud kevesebbet a 200-as a 220-asnál. A Decathlon oldalán már nincs kint semmilyen 200-as anyag, se a saját (borzasztóan megbízhatatlan) keresőjük, se az online boltban való leásás nem hozott ki semmi ilyesmit. A Google viszont igen. :) Igaz, a talált oldal az öv nélküli verziót mutatja, na meg az ár is értelmetlen (még az előző leárazás látható), de legalább össze tudtam hasonlítani a két termék tudását. Háát… lehet, hogy én vagyok láma, de egyelőre nem látok különbséget. Az Endomondo mobil app közvetlen kapcsolatát nem teszteltem, elméletileg működnie kellene, hiszen ezt a szenzor tudja, de annyira nem érdekel. Nem akarok mobiltelcsivel futni.

Nej pedig nyert egy Polar órát.

3 Comments

  1. Ah, megtaláltam! A 200-as köridőt nem tud mérni.

  2. Le a kalappal. A végső jóság az lenne, ha a tapirik.com-al tudnál szinkronizálni, nem lenne GPX feltöltögetés.
    Ezért a funkcióért viszont tényleg nem éri meg Garmint venni…

  3. Köszönöm a tippet, én is lecsaptam rá :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading