Rebarbara

Nem tehetek róla, de a fenti fűszerről mindig az ultizók jutnak az eszembe.
– Barbara! – csap rá idegesen az asztalra az egyik.
– Rebarbara! – válaszol somolyogva a másik.

2 Comments

  1. A rebarbara nem teljesen fuszernoveny, inkabb valami olyasmi, mint a soska meg a spenot, levelzoldsegek, vagy mi ezeknek a rendes nevuk.

  2. Nem fűszer és nem is levélzöldség. A megvastagodott szárár használják fel . (Kb mint a spárgaának) Meghámozva darabokra vágva megfőzik és utánna felhasználják. Kissé savanykás ize miatt jó tortához, kompótnak, köretnek.
    (Csak óvatosan nem kikószámra enni , mert túl sok benne az oxálsav, ami szúrós vesekövet okoz. )

    Amúgy nagyon jó a szóvicc :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading