Nem tehetek róla, de a fenti fűszerről mindig az ultizók jutnak az eszembe.
– Barbara! – csap rá idegesen az asztalra az egyik.
– Rebarbara! – válaszol somolyogva a másik.
Azok a szürke hétköznapok
Nem tehetek róla, de a fenti fűszerről mindig az ultizók jutnak az eszembe.
– Barbara! – csap rá idegesen az asztalra az egyik.
– Rebarbara! – válaszol somolyogva a másik.
2015. May 29. Friday at 11:22
A rebarbara nem teljesen fuszernoveny, inkabb valami olyasmi, mint a soska meg a spenot, levelzoldsegek, vagy mi ezeknek a rendes nevuk.
2015. May 29. Friday at 20:10
Nem fűszer és nem is levélzöldség. A megvastagodott szárár használják fel . (Kb mint a spárgaának) Meghámozva darabokra vágva megfőzik és utánna felhasználják. Kissé savanykás ize miatt jó tortához, kompótnak, köretnek.
(Csak óvatosan nem kikószámra enni , mert túl sok benne az oxálsav, ami szúrós vesekövet okoz. )
Amúgy nagyon jó a szóvicc :-D