Mi vagy te?

Elgondolkodtál már ezen?

Hagyok egy kis időt.

 
 
 
 
 

Várj, megpróbálom kitalálni. Lehet, hogy arra gondoltál, hogy az a jóképű, jóalakú Adonisz? Vagy az a könnyűbombázó Vénusz? Vagy az a testképzavarral küzdő félénk alak? Vagy… várjál, lehet, hogy arra gondoltál, hogy az a szellemes, kicsit cinikus, de igen okos illető? Esetleg az a kicsit lassú észjárású, de jóindulatú lélek? Vagy… mi?
Kezdjük az alapoknál. Van egy neved. Ez a név a rád ragasztott cimke. Amikor azt mondják, hogy Kazimír Béla, akkor rád gondolnak. Hogyan? Háát, ki hogyan. A feleséged biztosan máshogy jellemezne, mint a munkatársad, a fiad tuti mást mondana, mint a horgásztársad. Akkor… melyik is vagy te?
Koncentráljunk jobban. Ne foglalkozzunk azzal, mit mondanak az ismerőseid, rokonaid, üzletfeleid. Mit mondasz te? Ha felteszed magadnak a kérdést, mi vagyok én, hogyan foglalnád össze? Milyen tartalmat tennél a címke mögé? Mire koncentrálnál? A testedre? Lehet, hogy nálad tényleg ez a fontosabb; ha meg akarnám érteni a lényedet, a testednél kellene kezdenem. Vagy mégsem? Lehet, hogy valójában a lelked, a viselkedésed, a gondolataid a fontosak? Várjál, megmutattad ezeket valamikor nekem? Mert addig lehet, hogy csak a saját elképzeléseimet vetítem beléd.
Szóval mi is vagy valójában, Kazimír Béla? Nem, ne mond azt, hogy a tested, vagy a lelked, ezt nem hiszem el. A kettő mindig összefügg, kölcsönösen befolyásolják egymást. Nem lehetsz csak a tested és nem lehetsz csak a lelked. Gondolj ebben a kölcsönhatásban magadra. Ez már, ha még definiálatlanul is, de azért körvonalaz valamit, amiről azt hiszed, hogy vagy. Hiszed te. Mert ahány emberrel találkozol, az mind körvonalaz valamit rólad. A buszon lehet, hogy te leszel az a kövér alak, aki elállja a feljáratot. A munkatársad úgy jellemezne, hogy te vagy az, akinek a nyugalma legendás, nem lehet kihozni a sodrából. A nejed meg lehet, hogy azt mondja, idegbeteg vagy, mert otthon adod ki magadból a feszültséget. Ej, ej, Kazimír Béla, nagyon ravasz ember vagy te, ahány emberrel kapcsolatba kerülsz az életben, annyiféle embernek mutatod magad. Most komolyan, hogyan mered feltételezni, hogy meg tudnád fogalmazni magadnak, ki is vagy te?

Bonyolult kis dögök vagyunk mindannyian, ez a helyzet.

1 Comment

 1. egy ember ???
  INFJ … álmodozó hippi , időnként magába fordult hippi, különc…

  Saját életem írója vagyok..sajnos kőbe vésem így nem tudom kitörölni a hibákat.

  -Mi a kedvenc horrorfilmed.?
  -Az életem.

  Soha napján normálisnak érzem magam…

  Palya Bea
  Még azt mondod, megmondod,
  Hogyan kéne élnem.
  Hogyan kéne jónak lennem,
  S hogyan énekelnem.
  Én erre csak nevetek,
  Megvonom a vállam,
  És azt mondom szelíden,
  Hogy csináld utánam.

  Úgy éneklek, úgy élek,
  Hogy nagyon jól essen,
  Fütyülök én arra, hogy
  Mindenkinek tessen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *