Jobbik

Pár hete tele van a magyar net mindenféle elemzésekkel arról, hogy mi lesz a Jobbik jövője, lehet-e belőlük kormánypárt. Nem akarok ebbe túlságosan belemenni, csak szólok, hogy pusztán azzal, hogy egy korábban elképzelhetetlen eseményről elkezdünk úgy beszélni, hogy mégis bekövethezhet, óriásit lendítünk azon, hogy tényleg bekövetkezzen.

3 Comments

  1. Azert ez az esemenytol is fugg. Mert hiaba kezdenek el beszelgetni arrol, hogy lehetseges, hogy a Lathatatlan Rozsaszin Egyszarvu tusszent egyet, attol meg az az egyszarvu nem letezik, szoval ez esetben a csillagaszati eselyt novelem meg – par szazalekkal.

    Ami a Jobbikot illeti, attol, hogy nem beszelunk rola, meg igenis teret nyerhet, es a prevenciohoz pedig elsosorban az kell, hogy tudatositsuk az emberekben egyreszt a bekovetkezes eselyet, masreszt pedig azt, hogy ezt meg kellene elozni. De a megoldas resze, hogy beszelunk egy korabban elkepzelhetetlen esemenyrol.

  2. Sajnos most már beszélni kell róla és kell beszélni róla. A baloldalon volt arról szól, hogy a Jobbikat bojkottálni kell, nem szabad vele szóbaállni, mert ezzel legitimáljuk. Úgyhogy ezt a feladatot a Fidesz vállalta el. Médiafelületet kapott, ismertté vált, legutoljára Tapolcán 35%-kal nyertek, már nem lehet úgy tenni, mintha nem is léteznének.
    Mivel mind a bal- mind a jobboldal lejáratta magát,egyéb híján nagyon sokan, túl sokan a Jobbikot tartják olyan alternatívának, ami még nem bukott bele egy kormányzásba. Úgyhogy azon kell már dolgozni, nehogy sikeresen mossák ki magukat a náciságból.
    Szerintem a következő parlamenti választásokon ha kormányalapítók nem is lesznek, de esetleg koalíciós partnerek, kapnak egy-két tárcát, aztán négy év múlva már lehet mutogatni, hogy ezek is faszok.

  3. @F99: Persze, beszélni már akkor is kellett volna róluk, amikor még csak a MIÉP keltetőjében voltak. A fenti írásban csak arra próbáltam célozni, hogy sokáig úgy tekinztettünk a Jobbikra, hogy szélsőséges párt, márpedig egy ilyen max 15%-ot érhet el. Aztán jött Tapolca és egy csomó helyen azt kezdték el elemezni, milyen lesz a Jobbik kormánypártnak. Márpadig ahhoz országos szinten minimum 33% kell. Azért erre még gyúrniuk kell, Viszont ha egyre több helyen az a téma, hogy kormányra kerülhetnek, azzal kapnak ajándékba 5-8%-ot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading