Day: April 23, 2015

Azért már jobb

Innen is köszönök mindent a Mentsük Meg Józsit! mozgalomnak. Külön köszönöm annak, aki távoli agykontrollal próbálkozott, külön köszönet annak, aki tibeti hangtálakat javasolt és külön köszönet annak, aki Deák Sándor szín- és fényterápiáját. Végül külön köszönet a körzeti dokinőnek, akinek a mezei antibiotikumkúrája is elegendő volt. :)

Nem az én napom

Vagy hetem. Vagy évem. Eh…

Írtam ezt a kis marhaságot a vörös falevélről, már küldtem volna ki, amikor észrevettem, hogy a Facebook összerendelés nem él, valami olyasmit írt ki, hogy lejárt, újítsam meg. Oké, töröltem, újra létrehoztam. Írás kiment, a Facebookon meg semmi. Nem akarom túlontúl részletezni, wordpress fórum, jetpack fórum, kinlódtam vele vagy egy órát, különösebb eredmény nélkül. Azt a Facebook debugger oldalon láttam, hogy az FB venné az adást, tehát valószínűleg a plugin nem küldi. Gondoltam, megírom a fórumon. De előtte a biztonság kedvéért mindent frissítek. A WordPress-t pár nappal ezelőtt upgradeltem, vele együtt a jetpack-et is, a skinnél voltam lemaradva 1 századdal. (Valami 3.1.18 volt 3.1.19 helyett.) Oké, ezt is rátoltam.
És ekkor kerekedett ki a szemem. Ez a kurva skin mindent letörölt. Azaz gyakorlatilag letörölte az összes sablonlapot, az összes személyreszabott beállítással együtt. Ráadásul egy olyan buzi felületet adott, ahonnan a leglényegesebb beállításokat kipucolták. Alapdolgokat képtelen voltam beállítani a grafikus felületről. (Oké, a forrásba piszkálva meg lehetett volna ezeket keresgélni, de eddig nem kellett.) Az már csak hab a tortán, hogy nem mentettem előtte. Ez azért nem volt lényeges, mert egy ilyen akció után az első dolgom lett volna megszabadulni ettől a skintől. Idiótákkal nem akarok együtt dolgozni.

Jöhetett a B terv. Itt volt készenlétben egy másik, egy faék egyszerűségű sablon. Amennyire nekem mostanra elegem lett az egészből, pont megfelelt. Ez is elég ostoba, de szerencsére nem bonyolult, nem tudtak rajta sokmindent elrontani (azért de), viszont legalább reszponzív.

Ellenben a Facebook integráció bekaphatja. Nem érdekel, ki csinált mikor és mit. Be volt lőve, működött, aztán meg nem. Most pedig elvitte a délutánomat, meg vele együtt a blog kinézetét is. Elég. Lehet követni másképp is a blogot, az írások alatt lehet kommentelni, akár megosztani is, nem fogok tovább bohóckodni a Facebook-kal.

Trainer

Egészségügyi séta az erdőben. Ha valahol beindult a tavasz, akkor az erdőben igazán. Madarak csicseregnek, fürdőznek az avarban. Mindenfelé hajtanak rügyek, ágak, levelek.
Aztán, hoppá, ez mi? Egy friss hajtás, teljesen vörösbe hajló levelekkel.
Megálltam előtte, csípőre tett kezekkel.
– Na idefigyelj, te csotvasz. Klorofil, bazdmeg, érted? Nézz körbe, minden rendes levél zöld, kicsattannak a klorofiltól! Kapd össze magad, mert semmi nem lesz belőled. Gyúrj a klorofilra, vagy mehetsz vissza a balettbe ugrálni!

Otthagytam. Eléggé megszeppenten álldogált, de remélem vette az adást.