Day: February 24, 2015

Idomulnak

Most mondja valaki, hogy a macskák nem tanulnak.

Este hét óta keringenek a nappaliban, szemmel láthatóan az éhhalál küszöbén. Meg persze a család is. Sorban érkezett haza mindenki, kajagyártás a konyhában, vacsi az étkezőben, beszélgetések. A macskák folyamatosan keringenek, rosszallóan rá-rápillantva az étkezőasztalra.. Aztán mindenki megy a szobájába, én is a gépemhez. A macskák is beletörődnek, hogy nem foglalkozik velük senki.

Aztán egy erősebb billentés az Enter gombon, hátradőlés a székben és egy félhangos broadcast a monitor irányába: – Na, gyertek dögök!
Abban a pillanatban mind a kettő leugrik a kanapéról, a harmadik lerongyol az emeletről, mindannyian körbeveszik a kajás fiókot és nyávognak, mintha az életük múlna rajta. Miközben én még mindig a székben ülök és a monitort bámulom.
De már csak pár másodpercig és azt is csak szivatásból.

Hurrá

Proxy5 kolléga addig fenyegette egy kollégáját, amíg az illető össze nem rakta a régen várt kódot. Innentől mind a nyitólapon, mint a posztoknál egyből látszik minden fontos információ a cím alatt.
Óriási köszönet mindkettőjüknek.

Feladtam

Éjszaka még futottam egy kört, de beletört a bicskám. Megint a közönség segítségét szeretném kérni.
Ha van az olvasók között WordPress programozásban jártas php bubus, kérem, vessen már egy pillantást a problémára.
Az Aldehyde WP témát használom, innen tölthető le. A probléma az, hogy a nyitólapon csak a dátumot és a szerző nevét írja ki a posztok címe alá, így nem látszik a kategória neve, illetve a kommentek száma. (A dátumnak még lenne is értelme, de jó lenne, ha a mellé az ídőt – óra, perc – is kiírná.)

Hogy ne legyen félreértés, bemásolom, hogy a régi témában ez hogyan nézett ki. A poszt utáni sor lenne jó a cím alá, ahol a mostani infó sor van.

From Segédlet

Addig eljutottam, hogy az index.php egy ciklusban meghívja a content.php-t, de abból már azt sem tudtam kibogarászni, hogy hol történik a poszt címe alatti rész kiírása. (Sajnos nincs benne konstans string.) A régi témában megtaláltam ugyan a fenti részt, de mivel saját változókat használt, nem tudtam átmásolni. Nem mintha tudnám, hová kell.

Jutalomként nem tudok sokmindent felajánlani, maximum azt, hogy a nyitólap alján lévő Aldehyde Theme by InkHive feliratot kiegészítem egy powered by XY utótaggal. :)