Ilyen jó időben… kert

From MiVanVelem

Kezdjük a környék sztárjával, az évről évre egyre jobb formát mutató cserszömörcével. Szép, erős, domináns. És jelenleg nevelődik tíz utódja, azaz pár év múlva itt lesz a környéken a szömörceparadicsom.

From MiVanVelem

Ezt az eszközt már régóta be szerettem volna mutatni. Még a nyár elején láttam meg GT hátsó kertjében és egyből felcsillant a szemem. Az én kertembe pont ilyen kell, nem egy döngőléptű talicska. Elmentem, vettem egyet. És azóta elválaszthatatlan társam a kertészkedésben. Némileg hasonlít a női szakasz kerekes bevásárlótáskájához és mivel annak a neve banyatank, így én ezt a zöldikét egyszerűen csak tanyatanknak hívom.

From MiVanVelem

És az idei utolsó nekifutás. A kertből még – határozottan érzem – hiányzik három japán azálea, négy vadszőlő és négy levendula. Meg az új ültetéseket mind be is kell mulcsolni.

From MiVanVelem

Ugyanez más szögből, plusz bónusz macska. Jobb oldalt látszik egy kisebb fenyőkéreg kupac, azt egy korábbi rosszul sikerült mulcsolásból mentettem ki.

4 Comments

  1. szólok a Györgyinek, h új neve van a zöld cuccnak :)

  2. :)
    A grillrácsot felismerted?

  3. Egy kicsit offtopik, de nagyon érdekes, hogy csak nálunk van ilyen rossz megítélése szegény mamiszatyornak (a cikkben is banyatank), de ha ellátogatsz Nyugat-Európába, ott már nem olyan finnyásak, még a fiatalok is ezzel járnak bevásárolni a nagyvárosokban.

  4. Nyilván nem mindegy a használata. Ez egy bevásárló eszköz, nem pedig – ahogy nálunk dívik – tömegközlekedési fegyver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.