Játék és muzsika tíz percben

– Csak nem doksit írsz? – kérdezte Nej.
– Aha.
– Gondoltam a zenéből. Kik ezek?
– Kései Ramones. Egy váratlan felfedezés. Nálam valahogy a Ramones befejeződött a nyolcvanas évek végén és csak nemrég vettem észre, hogy voltak lemezeik a kilencvenes években is.
– Piszkosul öregek lehetnek már.
– Á, szó sincs róla. Mind halottak.
– Izé.
– Ja, ők még komolyan gondolták a rokkendrollt.

7 thoughts on “Játék és muzsika tíz percben

 1. Meg még vagy tíz különböző Ramone a kései évek zenekaraiból, illetve az utódzenekarokból. (Van köztük Barbara Ramone is.) Én az eredeti felállásra, a klasszikus Ramones-ra gondoltam.

 2. 1977 tavaszán ( 6. osztályosan) az első lemezüket hallgattuk az osztálytársamnál. Már a lemezborító megfogott: szakadt farmer, bőrdzseki. Utólag visszanézve a dátumokat máig rejtély, hogy honnan sikerült beszereznie a lemezt.
  Később Beatrice koncerteken állandó játszottak Ramones-t.
  2014 augusztus: véletlenül találtam egy Ramones dokumentumfilmet és nagyon tetszett.
  2014 szeptember: az egyik könyvesboltban kiárusítás, 1000Ft-ért Ramones – 22 év, 2263 koncert és mindaz, ami közben történt c. könyv
  Most nálad jött elő a téma :)
  Egyszer mindenki szeretett volna egy kicsit Ramone lenni

 3. A hetvenes évek vége felé már lehetett róluk hallani. Én a Ricse révén ismertem meg őket. (Egy borsodnádasdi koncerten teljesen be volt rúgva a zenekear, a saját számaikat nem is tudták eljátszani, végig Ramonest nyomtak. Megvolt kazettán, de az egyetemi koleszban lenyúlták.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *