Itthon dolgozunk

Amikor Nej is itthon dolgozik és szokás szerint fülére nőtt a telefon és ül az étkezőben egy kupac papír mellett, hangosan vitatkozva valakivel, én pedig éppen kávét főztem a konyhában és a zaccot természetesen nem a kukába borítom, hanem a vécébe, az ajtót pedig nem csukom be, naná, egy vacak kávézacc miatt még be is zárkózzak, és lehúzom a klotyit, a hang pedig végigdübörög az egész lakásban, észlelhetően megszakítva a társalgás folyamatosságát az étkezőben.

10 Comments

 1. Biztos én vagyok a tudatlan, de a zacc miért nem a kukába kerül?

 2. @S.E.: French press. Azaz nedves a zacc, ragad, ki kell mosni a főzőből. A vécében meg van vízcsap is.

 3. A zacc miért nem a komposztba kerül? Kertes háznál?

 4. @Hvala: Nincs komposzt. Ahhoz kicsi az udvar. Meg mint írtam, kábé fél liter víz kell, hogy kimossam a ragadós zaccot.

 5. Hvalánál a pont. Az a fél liter víz kell is a komposzt nedvesítsének.

  JoeP, nics kis kert. Ha már van 10 nm-ed, akkor az 1nm-es komposztkeret elfér ;).

 6. @Varanusz: Oké. Tehát kiborítottad a french press-ből a kávét, ott maradt az alján az összepréselt, nedves zacc. Fölengeded vízzel, kisétálsz, meglötybölöd, kiborítod. Visszasétálsz, felengeded félig vízzel, kisétálsz, meglötybölöd, kiborítod. Majd visszasétálsz, felengeded félig vízzel, kisétálsz, meglötybölöd, kiborítod. Nagyjából a harmadik öblítésre már kijön az összes zacc. Aztán csinálhatod mindezt télen is. (Bár biztos vagyok benne, hogy te csinálnád is, de nem mindenki fanatikus.)
  Ha pedig a 10 négyzetméteres kert úgy helyezkedik el, hogy körbeveszi kedvenc tartózkodási helyemet, a teraszt, akkor azért meggondolom, hogy odateszek-e mellé egy intenzív szagú komposztáló keretet. Komposztálni hátsó, eldugott helyeken szoktak.

 7. Tehát a szemközti víztározó falánál pont ki lehet alakítani egy komposztálókeretet. :)

 8. Na, oda meg járkáljon ki poharat öblögetni, aki annyira ráér. :)
  Meg egyébként is, ellopnák. A karókat is rendszeresen felszedik.

 9. Azért ennél bonyolultabb dolgokat is végiggondoltál már :-) csak néhány tipp, ami a konyhában vígan elfér, s ha az megtelik lehet kisétálni vele :fedeles vödör a szemetes mellett, 2 l-es üres fagyis doboz a konyhapulton, mosogató mellett (nálam ez működik Lidl Noblissima 2,5 l-es fagyisdobozba gyűjtök,abból is kettő van befogva) ,Ja és színét a konyhabútorhoz választottam :)))
  Nem beszélve a sokkal kevesebb szemétről, a növények hálájáról nem is beszélve.

 10. Vagy ehhez mit szólsz :”Recycle” konyhai mini anaerob komposztáló? Nálunk boldogabb országokban a városi lakásokban is külön gyűjtik a szerves hulladékot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.