Legyünk pontosak!
Zsirban nem párolunk, hanem konfitálunk! De valóban igazad van, tényleg egészséges, ugyanis konfitálás közben nem történik baja a zsírnak. Még a zöldség sem rontja el!
nem!
abálás: füszeres vízben lassan (~alig forr, inkább gyöngyözik), hosszú ideig való főzés (pl
disznósajt, hurkatöltelék, szalonna)
konfitálás: zsírban lassan, (relatív) alacsony hőmérsékleten sütés. pl töpörtyű, kacsa (eltenni zsírban stb)
2014. January 30. Thursday at 17:16
Mi ebben a probléma? A kolbászzsír egészséges.
2014. January 31. Friday at 09:01
Es legalabb nem veszett pocsekba.
2014. February 02. Sunday at 11:59
Legyünk pontosak!
Zsirban nem párolunk, hanem konfitálunk! De valóban igazad van, tényleg egészséges, ugyanis konfitálás közben nem történik baja a zsírnak. Még a zöldség sem rontja el!
2014. February 02. Sunday at 13:17
Mindig tanul az ember: eddig nem tudtam, hogy az abálást konfitálásnak is nevezik.
2014. February 02. Sunday at 14:14
nem!
abálás: füszeres vízben lassan (~alig forr, inkább gyöngyözik), hosszú ideig való főzés (pl
disznósajt, hurkatöltelék, szalonna)
konfitálás: zsírban lassan, (relatív) alacsony hőmérsékleten sütés. pl töpörtyű, kacsa (eltenni zsírban stb)