A konyha ördöge

Az egészséges étrend nevében ma megint zöldséget pároltam.
Kolbászzsírban.

5 Comments

  1. Mi ebben a probléma? A kolbászzsír egészséges.

  2. Es legalabb nem veszett pocsekba.

  3. Legyünk pontosak!
    Zsirban nem párolunk, hanem konfitálunk! De valóban igazad van, tényleg egészséges, ugyanis konfitálás közben nem történik baja a zsírnak. Még a zöldség sem rontja el!

  4. Mindig tanul az ember: eddig nem tudtam, hogy az abálást konfitálásnak is nevezik.

  5. nem!
    abálás: füszeres vízben lassan (~alig forr, inkább gyöngyözik), hosszú ideig való főzés (pl
    disznósajt, hurkatöltelék, szalonna)
    konfitálás: zsírban lassan, (relatív) alacsony hőmérsékleten sütés. pl töpörtyű, kacsa (eltenni zsírban stb)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 MiVanVelem

Theme by Anders NorénUp ↑