Van itthon egy Logitech K400r rádiós billentyűzet. Pár évvel ezelőtt pont azért vettem, mert van rajta tapipad is, azaz egy nappaliba helyezett médiacenter jellegű géphez ideális. Lenne. Ha bármit is lehetne rajta konfigurálni. Mert alapértelmezésben túl érzékeny a taperolásra (azaz még csak mozgok a képernyőn, de már sorra indulnak el a kurzor alatti programok), illetve nem lett volna hülyeség engedélyezni valami görgetősávot is, mert anélkül nem kicsit fapados a navigáció. Elméletileg létezik hozzá egy Setpoint nevű control center, fel is raktam, de semmi értelmes dolog nem volt benne. Túlzottan nem idegesítettem vele magamat, akkor még Windows 2008 R2 szerver volt a szenvedő alany, többé-kevésbé lehetett is rá számítani, hogy egy ilyen cucc drivereivel gubancok lesznek.
Csakhogy most az új gép már Windows 8.1, itt már igencsak elvárható lenne, hogy tudjam konfigurálni a touchpad-et. Hol máshol számíthatnék rá, ha egy touch-centrikus kezelői felületen nem?
Nos, nem. A Setpoint-ban ugyanúgy nincs semmi. Pedig kellene, hogy legyen, a Logitech support cikke szerint a My Mouse / My Keyboard fülek alatt bújnak meg az opciók. Csakhogy nálam nincsenek meg ezek a fülek. Ilyenkor mi van? A Logitech supportnak erre is megvan a megoldása. Egy másik cikk szerint a probléma ismert, a megoldása is: távolítsam el a programot, majd telepítsem újra.
Cizellált, szofisztikus megoldás.
Természetesen nem működik.