Norvég hörgős fjordmetál az A38-on

Három, hasonló stílusú zenekar lépett fel 17-én az A38-on. Mivel az egyiknél némi családi kapcsolat is játszik, naná, hogy elmentem. Naná, hogy vittem magammal a zsebkamerámat.

Tanulságok:
– A GoPro HD3 nem arra való, hogy koncertet vegyünk fel vele. Bazi nagy a látószöge, azaz ha azt szeretném, hogy látszódjanak a zenészek, akkor nagyon közel kell mennem. Ott viszont betérdel a mikrofon.
– Lányos zavaromban – hogy ne lógjanak bele az ujjaim a képbe – simán ráfogtam a mikrofonra. Emiatt a felvételek durván 60%-a használhatatlan lett. Kénytelen voltam a vágásnál improvizálni.

Ettől függetlenül nem lett rossz. Érdemes végignézni, még akkor is, ha az első pár taktustól kifolyik az agyad az orrodon.

Érdekesség. Az alábbi videó – mely már szerepelt a blogon – a felvételen szereplő utolsó szám – City of the Hate – gitárszólama. Érdemes meghallgatni. Ez mutatja, hogy mennyi munka, mennyi kidolgozott finomság van amögött, amit a szinpadon csak hörgős metálként észlelünk. (A felvétel a szüleim alagsori dühöngőjében készült.)


 
ps.
Ja, fejhallgató kötelező. Végignéztem anélkül és… nem volt az igazi.

3 Comments

  1. Az utolsó videó nagyon jól példázza miért tartom a legkeményebb hörgős metált is sokkal inkább zenének, mint a gombnyomogatással összerakott prüttyögést. \|,,|

  2. Nem találom a like gombot az oldalon…:-)

  3. Mert leszedtem. Borzalmasan lelassította az oldalt. De a Youtube-on van. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.