Feedly, a francba

Tényleg a frászt hozta rám. Ugye közel a július 1. határidő, a Feedly-nél mindenkit migrálnak át a saját felhőjükbe.
Ebből aztán szép galibák lesznek.

Eddig ugyanis – habár látszólag már a Feedly-t használtam – valójában csak egy aggregáló oldalt láttam, mely mögött a Google Reader volt. Én kábé egy hónapja használom, igen aktívan, azaz dobok ki feed-eket, veszek fel újakat, formálom a struktúrát. Aztán ma átmigráltak. amikoris egy gép restart után megdöbbenve láttam, hogy minden változtatásom eltűnt. Valahogyan – fogalmam sincs, hogyan – de a felhőbe a Google Reader tartalmam akkori állapotát migrálták, amikor a Feedly-re váltottam. Azaz az utolsó egy hónap minden változtatása elveszett.

Nem írom le, miket mondtam, mindent ez a blog sem bír el.

Szerencsére még van Google Reader, visszaléptem és ott még megvolt a legfrissebb állapot. Kiléptem a Feedly-ből, visszaléptem, ekkor felajánlotta, hogy átmigrálja a cuccomat a Google Reader-ből. Megtörtént, így innentől már csak azokat a feed-eket kellett kitakarítanom, melyeket az utolsó egy hónapban töröltem. Meg a későbbi olvasásra félrerakott írásokból kellett az utolsó hatot újra félretetetnem. Szóval végülis olcsón úsztam meg, de csak azért, mert még működik a Google Reader.
Ha nem akarsz hülyén járni, akkor igyekezz te is a felhőre váltást addig lezongorázni (csík az oldal tetején), amíg még van Google Reader.

24 Comments

 1. Igazabol nekem az igoogle fog hianyozni, mert az a kezdőlapom és abban volt Greared gadget amiben kenyelmesen lehetett a napi termest, híreket, maileket olvasni…

 2. @Horasz: Netvibes?

 3. Egyébként van némi paranoia bennem. A Feedly mélyen hallgat arról, hogy lesz-e valamikor lehetőség a feed-ek mentésére. Pedig kérdezgetik rendesen.
  Például nézzük azt a forgatókönyvet, hogy a Google Reader július elsején leáll, addigra a zöm átmigrált a Feedly felhőjébe. Nem sokkal később pedig a Feedly bejelenti, hogy eddig voltak ingyenesek, innentől valami elfogadható apró összeg, mondjuk havi 5 dollár a díj. Reader már nincs, a cuccod bent van a Feedly felhőjében, lementeni nem tudod.

  Biztos, ami biztos, én még utoljára mentettem egyet a Google Reader-ből.

 4. Backup is a must, megnézem a netvibes-t köszi a tippet.

 5. Bizony kell az az utolsó mentés a Greaderből. Én már megtettem, most egy kicsit nem változtatok, a feedeket meg az InoReaderbe is beolvastam. Pár hete együtt használom a Feedly-vel, hagyományosabb elrendezés, kicsit lassabb, de a Feedly nem hozza mindig a teljes feedet, kihagy például videókat, az InoRedaer nem.

  Szóval egyelőre két vasat tartok a tűzben.

 6. én az oldreaderre esküszöm… azt használom már kb két hónapja… szinte csak a másfajta logót kellet megszokni… és tetszik benne, hogy nem csilivili-mindent-újságszerüen mentalitással működik, hanem csak simán a feedek. Nincs túlspilázva.

 7. hmm, keresgelek mar egy ideje, de nekem olyan rss olvaso kellene, ami egy alkalmazas, ergo nem egy weboldal es nem is egy metros app… …eleddig ugyanis a feeddemont hasznaltam.

 8. @gt: Olyat szerintem ma már csak múzeumban fogsz találni. Az RSS olvasás annyira tipikusan háromrétegű alkalmazást kíván, hogy egyszerűen nincs értelme nem vékony kliensre megírni.

 9. Jé, és van. De ebbe is bele kellett fejleszteniük egy webböngészőt.

 10. @gt:Akgreator . Igaz en Linuxon hasznalom, de hatha…

 11. Ez KDE-s cucc, van ugyan Windowsra, de en oszinten ketlem, hogy gt komolyan szeretne egy elefantot a nappali kozepere. Marpedig az aKregator egy fel KDE-t akar maga ala, ami Windowson eleg nagy darab csomagot jelent.

 12. @hron84: Ettol tartottam en is.

 13. Az Old Readert én is csak ajánlani tudom, rendesen áthozott mindent a GReaderből, és minden funkcionalitása szinte ugyanaz. Egyedül a csillagozás hiányzik.

 14. @S@ti: De az nagyon. Én is kipróbáltam és még csak át sem hozta azokat, mondjuk a ‘liked’ kategóriába.

 15. Igen, sajnos az importnál kénytelen voltam egy jegyzettömbbe feljegyezni ezeket a linkeket (kőkorszaki módon). Azon még gondolkodom, hogy a “like” gombot használjam-e csillagozásra, sajnos a kényelem nagy úr, és szerintem hamarosan meg fog történni…

 16. GT: én is alkalmazáspárti vagyok. Nekem az OmeaReader, meg a Feedreader fut a gépemen (a “komoly” dolgoknak, meg a híreknek).

 17. de jo h nem allitottam be h kuldjon ertesitest ha hozzaszoltok :) most feldolgozom az osszes javaslatot, thx.

 18. nem ertem a feedreader szinkronizalast, nekem kell egy FTP-t csinalni hozza?

 19. Kipróbáltam a digg readert, amíg még van google reader, ahonnét tud importálni. (Takeout-ból egyelőre nem lehet.) Elég sorjás még a kicsike, egy csomó minden hiányzik belőle. Mintha későn ébredtek volna.

 20. online newsblur + metroblur (wp8) lett belole, elegedett vagyok :)

 21. @JoeP
  “A Feedly mélyen hallgat arról, hogy lesz-e valamikor lehetőség a feed-ek mentésére.”

  Már van, OPML formátumban kinyerhető, az “Organize” alatt megtalálod.

 22. És tényleg. Kösz!
  Mondjuk, mosolyogtatóan egyszerű, de legalább van. :)

 23. En pedig koszi a Digg readerert. Meglepoen jo. Tenyleg lehetne itt-ott javitani rajta, de mar most egesz hasznalhato, de ami a legjobban tetszik benne, az a dizajn. Pontosabban annak a teljes hianya. Csak a lenyeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *