Day: February 28, 2013

Ennyi volt az ‘ennyi volt’-nak

Ez azért elég lehangoló. Mondhatni, a mindennapi frusztrációm nehogy már elmaradjon.

  1. Ahogy itt is írtam, töröltem a Google + accountomat.
  2. Ha volt G+ accountod, akkor, mivel a Youtube videók G+ tartalomnak minősülnek, így a törlés után elérhetetelenné válnak. Még az eredeti tulajdonosnak is.
  3. Habár a törlés után a Picasa account megmarad, tehát elérhetők és szerkeszthetők a képek, a korábbi Youtube account elveszik.
  4. Egész konkrétan, nem létezik Youtube hozzáférés G+ nélkül.
  5. Ha létre akarsz hozni egy új G+ accountot, az első képernyőn ott lesz egy checkbox, miszerint hozzájárulsz ahhoz, hogy szétbarmolják a Picasa albumaidat. Addig nem mehetsz tovább, amíg ezt nem engedélyezed.

Aranyos, nem?

Első körben létrehoztam egy új G+ accountot, hogy hozzáférjek a videókhoz. Azt mondtam, új account? Hát, egész véletlenül még megvolt a régi, így simán visszaadták. Ennyit a törlésről. És mivel határozottan rosszul viselem, ha erőszakkal akarják rámkényszeríteni a szart, így közben elkezdtem alternatívákat keresni. Aztán majd meglátjuk, mit tudnak a konkurensek és lesz-e időm levezényelni az átköltözést.

Ennyi volt

Töröltem a Google+ accountomat. Eddig se használtam semmire, de jó egy hete átirányították a Picasa eredeti oldalát is a Google Plus képnézegetőjére, mely egy izgő-mozgó, minden gondolatot kitaláló, ellenben lassú, gusztustalan, átláthatatlan szar. Utánanéztem a neten, mit lehet ilyenkor csinálni. Azt írta a Google, hogy mivel a G+ egyik legnagyobb ereje pont a rengeteg kép, nem lehet a Picasát külön kezelni, csak úgy, ha megszűntetem az accountomat.
Hát, így.