Day: February 10, 2013

2009.06 Poroszló

Az első videódarab egyből egy kivétel lesz: ezt az oktatóvideó után gyártottam. Abban ugyanis elhangzik egy csomó negatív megjegyzés: “ez csak bohóckodás”, “nem tudom, mire jó”, “csak amatőrök használják”, “még soha nem használtam” és “nem ajánlom senkinek”. Szerencsére van egy olyan szokásom, hogy ha valamit lehúzok, akkor azon még sokáig rágódom: biztos, hogy ez ennyire rossz, nem lehet-e, hogy ami nekem negatív, az másnak pozitív?
Szóval nézegettem a Movie Makert… és beugrott. Bakker. Én eddig úgy használtam ezt a programot, hogy sok apró mozgóképből készítettem – konkrétan vágtam, férceltem – össze egy nagyobb videót. De vannak, akik bemenetként fényképeket döntenek be és azokból akarnak videót vágni. Én erre a célra a Memories on TV programot használtam eddig, de… mi lenne, ha megpróbálnám a Movie Makerrel? És igen: innentől hirtelen értelme lett az animációknak (ha csak úgy jönnek a képek egymás után, az túl statikus), értelme lett a fényképes effekteknek, és persze a “fit to music” gombnak is.

Éjjel gyorsan ki is próbáltam a 2009-es poroszlói nyaralás képeivel.
(Ekkor voltunk először kajakkal a Tisza-tónál. Meglehetősen fura szálláson aludtunk, de maga a tó élménye elhomályosított minden kényelmetlenséget.)

Imhol a videó.