Játék a macskákkal

Ez hullajó. Ha vannak a szobádban macskák, akkor próbáld ki.

 • Elmész egy csengőhangletöltő oldalra, például ide.
 • Beírod a keresőbe, hogy angry cat.
 • Majd egyenként végighallgatod a mintákat.
 • Öt perc pihenés után lehet újrakezdeni.

Már a harmadik hangnál megőrültek. Az egyik a hangszórót ostromolta, a másik a szkenner tetejét próbálta felemelni, hátha ott van az idegen és mérges macska. Majd miután nem találták, megszervezték, később pedig felgyorsították a járőrözést a lakásban: magyarul rohangáltak, mint a mérgezett egér. Végül ketten bevették magukat az ágy alá, onnan morogtak kifelé, Picúr pedig minden csengőhangnál megostromolta a teraszajtót.

Mondhatnád, hogy szadista vagyok, de csak törlesztek. Picúr például minden reggel fél öt körül nekiáll kaparni a hálószobaajtónkat és ezt addig teszi, míg végül Nej ki nem mászik és enni nem ad neki. Ha kimész és elzavarod, akkor 5 perc múlva újra kezdi.
Ennek egyenes folyománya, hogy most letöltöttem vagy 15 macskahangot, aztán ha nagyon bepöccenek, akkor egyik éjjel betolom mindet a winampba, shuffle, végtelenítve, aztán hadd szóljon reggelig. Talán a fantommacska leköti annyira, hogy felhagy az ajtókaparással.

14 Comments

 1. Kipróbáltam, elmenekültek a macskák a lakás másik végébe..
  Nekünk elkényeztetett bent lakó macskáink vannak. :)

 2. En jobbat probaltam. 5.1 brutalis hazimozi. 90dB-nel kimennek a macskak, 120 dB-nel a feleseg is….

 3. Kipróbáltam, fejét felkapja és tekergeti, keresi a másik macskát, de a fotelt nem hagyja el a lusta dög :)

 4. Én beszartam, mert túl hangosan indítottam. Ferenc egy darabig érdeklődve szagolhatta a mikrofont, Pancsó bejött a szoba bejáratához és ott leülve hallgatta. Azért bizonyos mintánál a Ferencnél farok vastagodást lehetett észlelni. Grafit nincs itthon.

 5. Három békésen alvó macskát ébresztettem föl, percek óta keresik a nyáverikolókat, “járőröznek”, ahogy irtad. Nekem meg lelkiismeretfurdalásom van,hogy megzavartam békés nyugalmukat,a fene a kiváncsiságomba.

 6. @Goosnargh: Pedig pont a domináns macska reakciója lenne az érdekes.

 7. @Esztike: Nem szabad ellágyulni, a macska sem fogja vissza magát, amikor hajnalban enni akar. :)

 8. @Sztupi: Erre a mellékhatásra nem is gondoltam. :)

 9. Nincs macskám, de jót szórakoztam a mintákon. :) Köszi!

 10. Valószínűleg kutyákkal is működik. :)

 11. Történt egyszer, hogy (nem voltam szomjas) hasonló hangokat hallattam a fürdőkádban, gondolom a lakóközösség őszinte örömére.

 12. Én is kipróbáltam, de ez totál kegyetlen dolog. Szegény, amúgy békésen szundikáló cicus sík ideg lett, főleg az egyik hangtól, amiről hallatszik, hogy éppen bántják az adott cicát közben. Feltúrta a gép környékét, úgy kereste a bajban lévő macskát. Nekem erre lelkiismeret-furdalásom lett, kerestem neki dorombolást a hangok között – mire azonnal megnyugodott, az ölembe tekeredett, és ő is dorombolni kezdett. Szóval arra jó volt a kísérlet, hogy láttam, hogy lehet megnyugtatni a rémült és ideges macskát.
  Holnap kipróbálom a kutyával is. Majd beszámolok :).

 13. @meow: Három saját macskánk van, plusz egy wannabe. (Ő csak szeretne saját macska lenni, de nem hagyjuk.) Van egy baráti macska a szembeszomszédnál. (Ő a Hópihe utódja.) Rajtuk kívül jár ide 3-4 házi macska és legalább ennyi kóbor. (Két oldalról is szélső ház, közvetlen erdőkapcsolattal.) Zajlik rendesen az élet bent is, az udvaron is. Egyetlenegyszer sem láttam, hogy bármelyik macskát akár csak egy pillanatig is érdekelte volna, hogy egy másik macska bajban van. Sokkal inkább úgy tűnik nekem, hogy a macskáknál nagyon szigorú hierarchia van és a macskák legfőbb elfoglaltsága – a szundikálás mellett – hogy előrébb kerüljenek a ranglistán. A mögöttük lévő macskák nem érdeklik őket, az előttük lévőknél meg bármi olyan változást örömmel üdvözölnek, amely legyengíti őket. (Valamikor írtam is, hogy az egyik macskánkat nagyon megkergette egy kutya, alig tudott bemenekülni előle az udvarba, a másik kettő meg egyből megtámadta, kihasználva, hogy éppen nincs rendben fejben.) Az idegen, ráadásul ingerült ‘fantommacska’ pont ezért izgatja őket, mert új szereplő, aki borítja a hierarchiát.
  Hozzáteszem, hogy mindez személyes megfigyelés, lehet, hogy más macskák mások és te pont kifogtad a macskák Teréz Anyáját. :)

 14. @JoeP: Kipróbáltam az önkényes házfoglaló kandúrunkkal is, mert alapvetően tudós alkat vagyok, szeretek kísérletezni. :) Ő szerintem lelkileg inkább kutya, semmint macska, a saját macskánkkal sem hajlandó játszani, semmilyen macskajáték nem érdekli, és azt szereti a legjobban, ha a hátára fordulva a hasát vakargatjuk. Naszóval, őurasága a macskahangokat meghallva felült az addigi fekvésből, és szemrehányóan nézett rám. Ennyi. Nem kereste a másik macskát, nem lett ideges, csak szemrehányóan nézett. Kicsit hajlamos vagyok antropomorfizálni az állataimat, így én azt olvastam ki a tekintetéből: még egy macska?! Ide?!
  Mikor többedjére hallgatta, a sziámi sem volt már olyan idegbeteg, de ő mindannyiszor nekiállt feltúrni a netbook környékét, hogy hol is a másik macska. Hozzáteszem: ő full barátságos macsek, a beköltözővel sem volt semmilyen hierarchia-harc (igaz, egyik kandúr, a másik meg ivartalanított nőstény), azonnal elfogadta, hogy ezentúl ketten vannak. Ketyós mind a két macskánk, na :).
  A ti seregletetek viszont igen tiszteletreméltó. És főleg mozgalmas lehet :).
  Ja, a kutya. Le sem szarja konkrétan a hangokat, totál nem érdekli. Igaz, ő sem teljesen százas, egy hónapja hoztuk el a menhelyről, és még abban a hitben él, hogy bármikor visszakerülhet oda. Szerintem nem mer kockáztatni :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *