Hol élünk?

Küldenem kell egy csomagot egy magyar nagyvárosba. A postában nem túlzottan bízok és mivel a Kindle visszaküldése miatt úgyis kapcsolatba kellett lépnem az UPS-sel, gondoltam, elküldöm ezt a csomagot is velük. A csomag nem túl nagy, a súlya 30 deka, értéke 10000 forint. A próbaszámolás során azt dobta ki a weblapjuk, hogy 30000 forint lesz a szállítási díj.
Ezen azért megütköztem. Ha ma autóba vágom magam és személyesen elviszem, a benzinköltség 13000 forint lenne. Az Amerikába visszaküldött Kindle szállítási költsége $89, azaz körülbelül 21000 forint.
Tényleg nem értem.

7 Comments

  1. Ez nagyon durva. Néztem egy Bécs-Salzburg szállítást, ami nagyjából Budapest-Szombathelynek felel meg, kérlek alázattal 48 EUR…

  2. Ertekmegjeloles nelkul nem olcsobb?

  3. @hrongyorgy: Kipróbáltam 5000 forinttal és 10000 forinttal, nem változott a vége.

  4. @lberes: Egy furcsaságot tapasztaltam a webes formban. (A magyar verziót használtam.) A súlyt kilogramban kérte, de nem engedett törtszámot beírni, se a ponttal, se a vesszővel. Így végül 1 kilogrammot írtam be a 30 deka helyett, de a végösszeget már 1,5 kilogrammhoz adta ki. Most vagy nem jó a program, vagy 1,5 kilóig ugyanaz az ár vonatkozik a csomagokra.

  5. Hozzáteszem, a 48 euró sem annyira olcsó. A benzinköltségnél pl. drágább. Végül az EMS-t választottam, az kijött 3700 forintból.

  6. @JoeP: én sem tudtam 1 kg-nál kisebbet megadni.

    Az árról: végülis ez egy kényelmi szolgáltatás, persze, hogy drágább, mint a benzinköltség :) Amúgy ha szabad reklámozni: http://www.royal.hu – régi ügyfeleim, megbízható társaság.

  7. @lberes: Megnéztem, jónak tűnik. Kösz a linket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *