Lányom hosszas alkudozások során, mindenféle pénzbeszámításokkal kiharcolta, hogy kapjon egy Samsung Galaxy S2 mobiltelcsit. Fehéret. Ma szétnéztem a neten, az árak 90e-120e között szórnak, nyilván az alsó határon gagyi garanciával. Itt már szempont az is – legalábbis nekem – hogy van-e üzlet és hogy az hol van. Ez alapján választottam végül a Mobilbirodalom nevű céget, gyakorlatilag 15 perc séta a lakásunktól.

Előtte a biztonság kedvéért felhívtam őket. Egy nővel beszéltem. Elmondta, hogy fehér az most nincs náluk kéznél, csak raktáron, 1-2 nap, mire megérkezik, viszont van Summer Edition, az gyakorlatilag ugyanez, csak van hozzá két színes hátlap, árban 95e, amire visszakérdeztem, hogy akkor nem 88e, mint a weblapon, de erre azt a választ kaptam, hogy azok az akciós, már felbontott, azaz valahol kiállítási darabként használt példányok, olyan most nincsen náluk. Ezt a nyári változatot viszont nem mertem látatlanban megvenni, végül abban maradtunk, hogy úgyis itt lakok a környéken, délután beugrok hozzájuk, megnézem.

Fél négy körül értem a weblapon szereplő címre. Lakópark, a kaputelefonon nyoma sincs a cégnek. Oké, felhívtam a reggeli számot. Egy férfi vette fel.
– Jó napot kívánok.
– Jó napot kívánok. Elnézést, merre van az üzletük? Délelőtt beszéltem egy hölggyel, egy Galaxy S2-es mobiltelefon érdekelne.
– Ez egy online bolt.
– Lehetséges, persze, de én akkor is megbeszéltem a hölggyel, hogy beugrok…
– Akkor az nem ez a cég volt.
– Nem? Nem a Mobil… mobilizé céggel beszélek?
– Mobilbirodalom. A legjobb és legolcsóbb az országban. Csak bontatlan telefont forgalmazunk és ÁFÁ-s számlát adunk. Viszonthallásra.

Ezzel lebaszta a telefont.

Nekem pedig nem maradt más dolgom, mint hogy megírjam ezt a cikket a legköcsögebbről az országban.