Van egy üde Zappa nóta, a Montana című. Hogy a dal wiki oldaláról idézzek:

The last track on the album is one of Zappa’s most famous and renowned compositions.

Montana quickly became a fan favorite and was often played live, especially during the 1973-1975, 1982, 1984 and 1988 tours

A dal tényleg jó, én is kedvelem. (Egy pacák arról ábrándozik, hogy Montanába költözik, tanyát vesz, ő lesz a fogselyem-mágnás, meg ilyesmi, persze a szöveg tele kétértelmű kifejezésekkel.)

Ami viszont meglepett, hogy a dalban Tina Turner és a lánycsapata (Ikettes) vokálozott. Meglepett, mert Tina Turner hangja még csak véletlenül sem tűnik fel a dalban. Illetve… tudni kell, hogy Zappa már az első lemezétől zenész és hangmérnök is volt egyben, rengeteget játszott effektekkel, torzításokkal. Szegény Tina énekét is annyira eltekerte, hogy az anyja sem ismerne rá.
De hogyan kerültek oda a csajok?
Nos, egész véletlenül a szomszéd studióban vettek fel egy Ike&Tina nótát, Zappának meg hirtelen eszébe jutott, de jó lenne ehhez a részhez egy vokál. Körbenézett, hogy nincs-e a környéken valaki, aki vokálozna egyet. Volt. Majd fogta és jól kezelésbe vette a felvételt. Amikor elkészült, Tina áthívta Ike-ot is, hogy hallgassa meg, mi született. A hapi hallgatta, hallgatta, gondolom gúvadhatott közben a szeme rendesen, majd csak annyit mondott, hogy ‘mi ez a szar?’ és kiment a szobából.

Hogy is szól az írás elején az idézet? “Egyike Zappa legismertebb, legnépszerűbb kompozícióinak.

ps.
Mit is értek a ‘kétértelmű kifejezések” alatt? Például koncerten a Dental Floss helyett az megy, hogy Mental Toss.