Mit kezdjek vele?

Teljesen fura, itt van egy remek cím, mely tökéletesen kifejezi az életérzésemet, a hozzáállásomat ahhoz az élethez, mely jutott: Rosszkedvű Nemzedék. És nem tudok mögé történetet tenni – nincs kedvem hozzá.

16 Comments

 1. http://www.szazadveg.hu/files/kiadoarchivum/koppskrabski.pdf

  2006-os ugyan, de vannak benne érdekes statisztikák. Ehhez mit szólsz? Ma vadásztam egyéb célból.

  Ha nem illik ide linkelni, akkor elnézést kérek. Nem tudom nálad mi a netikett.

 2. Csak nem lenyomoztad Matolcsyt? ;)

 3. Én csak a kollégákat nyomozom :)

 4. Rosszkedvű nemzedék
  Lelkemnek nehezék
  Családi kötelék
  Szívemnek fedezék

 5. Nagyjából egyidősek vagyunk, de én egyáltalán nem érzem magamon ezt a szörnyű világfájdalmat, sőt az ismerősökön sem látom. Ennek ellennére nem mondanám, hogy ez egy “jókedvű nemzedék”. Lehet, hogy rossz társaságba szoktál járni :-)

 6. @asdfjklé: Az írás viszont jó, a számok elég sokmindent megmagyaráznak. Én egy kicsit bátrabb következtetést is le mertem volna vonni belőlük: az átlagosnál magasabb anómiát magyarázhatja a jogbizonytalanság, de a 2002-es megugrást nem. Ott szvsz már bejátszott a hideg polgárháború felpörgetése és az élet túlpolitizálása.

 7. @UnA: Javaslom, fusd át a korábban belinkelt pdf fájlt, különös figyelemmel a 147-148 oldalon lévő számokra. Lehet, hogy te általánosságban jókedvű vagy, de nem az a jellemző.

 8. Nem mondtam, hogy nem látom a társadalomban ezt. De szerintem felesleges túldimenzionálni a dolgot, mert a magyar társadalomban (sajnos) elég régi hagyománya van a pesszimista gondolkodásnak. Azt viszont mindenképpen hibának érzem, ha a saját gondolkodásmódban is ezt helyezed előtérbe, mert akkor maga alá gyűr.

  Egy kicsit off, de szerintem a politikát okolni az ember saját nyomorúságáért nagy hiba. Ha azt mondod, hogy azért érzed magad rosszul, mert Matolcsy / Orbán / Bajnai / Gyurcsány / Járai / Bokros (stb, mindenki választhat) elrontotta, az egyfajta hárítás. Emellett ez egy kis ország kis problémákkal, hol vagyunk mi pl. az Egyesült Államoktól, ahol 10 éve háborúznak hitelből?

 9. Az írásra úgy bukkantam rá, hogy a magyar individualizmusról kerestem kutatásokat. A háromból az egyik főnököm nem érti, hogy miért nem tartanak be egyszerű szabályokat a magyar kollégák. (Nem a mi közösünk…hanem egy angol) Erre próbálok neki észszerű magyarázatokat találni.

 10. @UnA: Reszben igazad van, reszben nincs. Az ember nem azert el nyomorusagosan, mert ez jo neki (oke, vannak ilyenek, de a kisebbseg az nem tobbseg), ezt valakik valahogy rakenyszeritettek. Marpedig igy eleg nehez nem okolni a politikusokat.

  Nyilvan, ha valaki rosszul dont, es azert kerul pocsek helyzetbe, az mas dolog, es megint mas dolog ha valaki masok dontenek rosszul – helyette.

 11. @asdfjklé: engem érdekelne, hogy min akadt fel az englishman, persze csak akkor, ha nem szigorúan titkos. :)

 12. @UnA: Ahelyett, hogy közösen oldanánk meg egy problémát, minden vezetőségi tag azon verseng, hogy a saját elképzelése szerint oldja meg a helyzetet. Még akkor is, ha ez kihatással van a többi vezető folyamatára. Vezetőin mindenki bólogat, utána pedig “szélrózsa iránya …”

 13. Folyt.: Mindez akkor is így történik, amikor a vezér konkrétan kér valamit, hogy az úgy történjen. (Mivel az anyacég azt már kitalálta, bevált és jól működik.)

 14. @hrongyorgy: Szerintem az emberek egy része azért él nyomorúságosan, mert követi a manipulált tömeg hülyeségeit, ahelyett hogy gondolkodna.

 15. Még mielőtt félreértés lenne belőle, én a lelki nyomorúságra gondoltam, az pedig belülről fakad.

 16. Értem. Én az individualizmusnak néztem utána. Aztán találtam ezt a linket, amiben voltak utalások Joe témájára. Akkor tárgytalan :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *