Day: July 17, 2011

Első

Ja, és ma éjjel a kismacska idehozta az első vadászzsákmányát, mellyel már be akart szállni a közös élelmezésbe. Alig bírtam becsapni orra előtt az ajtót, amikor észrevettem a szájában a meztelen csigát.
Letette a küszöbre, majd amikor látta, hogy nem vetem rá magam az ételre, elkezdte piszkálni, ahogy minden más zsákmányt szokott: lökdöste, ijesztgette, ütögette. Mindhiába, mert a csiga valahogy nem volt formában: se nem kezdett el ugrálni, se nem repkedett, de még csak nem is szaladt el.
Végül nekiállt az egyik végén, rágta, rágta. A felét meg is ette, a másik felét pedig elhelyezte a terasz közepén. Attól tartok, ez a macska sem fog minket megszabadítani a tömérdek csigától, mert ha ízlett volna neki, nem hagyja ott a felét. (Nemrég adtam neki az agyonborsozott, fokhagymásan sütött tarjából. Szó nélkül bevágta.)

Alakul

Talán sikerült egy lépéssel közelebb kerülnöm a rejtély megoldásához.
Van itt a környéken egy erőszakos, nagydarab macska. Nálunk mind a két fekete ördög tart tőle. Megharcolták a magukét, vesztettek. Finoman szólva sem tartozik a baráti macskák közé, nem is nagyon jár errefelé. Ha jön, akkor is csak messziről áthalad a kerten.
Aztán ma este láttam, hogy ideóvakodott a teraszra. Rozi éppen a kerti székben szunyókált, az idegen meg alaposan megnézte. A hasonlóság (bunda színe, fejforma) mondhatni ordított róluk.