Day: June 14, 2011

Nem reprezentatív felmérés

Kérnék mindenkit, hogy jelezzen, ha az utóbbi két hónapban szándékosan használta volna a CapsLock billentyűt a számítógépén. (Polfórumon végrehajtott ordítós trollkodás nem ér.)

Nekem ugyanis nem fér a fejembe, miért foglal el annyira előkelő pozíciót egy billentyűzeten ez a nyavalyás gomb. 24 éve taperolok klaviatúrákat és soha nem volt még egyszer sem szükségem rá, pedig gépelek ezerrel. Ehhez képest legtöbbször dupla méretű gombot kap a funkció, még netbookon is, ahol pedig egy csomó hasznos lehetőséget száműztek a funkciógombok mögé. Ráadásul mivel dupla méretű a billentyű, elég nagy a félrenyomás esélye is. Ez különösen akkor izgalmas, amikor vadul gépelek, nem is nézek a képernyőre és csak utólag veszem észre, hogy kezdhetem előlről a bekezdést.
Tényleg nem értem.

Rezisztencia

Több helyen is olvastam, hogy az emberek kezdenek fásulni, már nem reagálnak úgy a kormány otrombaságaira, mint ahogy azok megérdemelnék. Ebben van valami. Képzeljük el a következő szituációt: egy meghívott vendég odaszarna az esküvői asztalra, majd le is hányná. Mennyivel tartanánk bunkóbbnak, ha a végén még le is hugyozná a kupacot?