Semmi különös

Pusztán csak a szokásos vacsi, amit hetente legalább háromszor összedobok magamnak. Ma úgyis olyan nap volt, hogy se kertészkedni nem lehetett a szabadban, se bringázni, de még csak ücsörögni a teraszon sem, maximum tartani a napernyőt, ne vigye el a szél.

From MiVanVelem

Ehelyett inkább elvonultam a konyhába alkotni.

A szokásos két fej fokhagyma helyett most csak másfél került bele, mert ez új fokhagyma volt, abból meg fél fejet elrágcsáltam csak úgy nyersen. Aztán két szem krumpli, az egész zörgősre sütve. Utána újhagymának a szára, rengeteg. Ízben is csodálatos, de színben is. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy vannak olyan háztartások, ahol ezt a finom alapanyagot egyszerűen csak kidobják. Végül belevágtam két pár virslit, só, bors, rozmaring. Ennyi.
Meg már főzés közben felbontva egy üveg Demeter bor.

2 Comments

  1. nem és meg a fokhagyma ,amíg sül a krumpli? és ebből a többiek kimaradnak?

  2. @Hvala:

    Nem ég meg, kérdés persze, ki mit ért megégés alatt. A krumplinál valamivel barnább lesz.

    A mi családunk annál már diszfunkcionálisabb, hogy együtt vacsorázzunk. Vagy hogy vacsorázzunk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading