Itt a tavasz

És a macska – mármint a lököttebb – két pofára legeli a füvet. Aztán bejön a lakásba és a legváltozatosabb helyeken hányja ki.
Hogyan lehetne elmagyarázni neki, hogy vagy hagyja abba, vagy növesszen négyrekeszű gyomrot?

13 Comments

 1. Esetleg egy seggberúgás?

  :))

 2. Az segít a biodiverzitás fejlesztésében? :)

 3. Füvezik? Küldd elterelésre…

 4. Kretén! Azért eszik füvet, mert rossz a gyomra és ösztönösen tudja, hogy az jót tesz. Feltételezem a hányás is a gyomorproblémája miatt van. Normális kaját kell adni neki, vagy elvinni állatorvoshoz. Tarts inkább plüsst…

 5. Látom, az állatokhoz értesz, a paraszt mentalitás legalábbis megvan.

 6. Na, kábé két percnyi guglizás után találtam egy cikket, miszerint az értelmesebb macska eszik füvet, ez ugyanis megkönnyíti számára a szőrgombócok – egyébként kellemetlen – eltávolítását.
  http://cicak-macskak.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=644364

  Te, B, nem neked kellene elmenned inkább orvoshoz?

 7. Nekünk szobamacskánk volt, de állatorvosi tanácsra vettünk neki macskafüvet (bezony, piacgazdaságban még ezt is árulják), mert amúgy pont a szőrgombóc probléma miatt addig a mérgező szobanövényeket kajálta. És láss csodát: a macskafűtől még jobban okádott, roppant higiénikus és élvezhető volt. De legalább tényleg rengeteg szőrgombóctól megszabadult.
  Az alapkérdésre visszatérve: muszáj beengedni? Tapasztalatom szerint a fűfogyasztást követő egy-másfél órában megérkezik a “végeredmény”, ergo annyi időre akár kint is lehet, aztán a terasz összehányása után már beengedhető :-).

 8. Technikailag nehezen oldható meg. Jó időben a teraszajtó állandóan nyitva van, én meg nem nézegetem folyamatosan, mit csinálnak a macskák az udvaron.

 9. Na, pont akartam írni, hogy az szándékos önhánytatás.

 10. teljesen normális jelenség, ilyenkor tavasszal erősen vedlenek a macskák (is), emiatt több szőrük hullik ki, azt lenyalogatják, és a több szőrhöz több füvet is kell enniük ahhoz, hogy visszaböfögjék a szőrgombóckákat… célszerű lenne esetleg rendszeresebben kikefélni, kifésülni belőlük a hulló szőröket, akkor nem kéne olyan sokat benyalogatniuk, és lehet, hogy kevesebb füvet kéne enniük, kevesebb visszaöklendezés, stb.

 11. Na, azt az embert megnézem, aki képes kikefélni Picúr bundájából a szőrt. :) Abban maradtunk az ápoló személyzettel, hogy adnak nekik enni valami olyasmi cuccot, amely segít a szőr feloldásában.

 12. Én keféltem, rendszeresen, pedig amúgy is kevés bundájú volt. Az okádék mennyisége nem változott számottevően (szvsz. amúgy is mindegy, hogy egy öklömnyi, vagy kétöklömnyi területen kell kipucolnod a szőnyeget, mindenhogy az egészet muszáj leszel, ha nem akarod, hogy foltos maradjon), ellenben lényegesen több haránt irányú csík került a kezemre. A macskák egy része nem rajong annyira a kefélésért :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published.