Windows has detected that your computer’s performance is slow

Mostanában ez az őrület kerget a sírba. És nem képesek Redmondban felfogni, hogy gyárthatnak akármilyen jó operációs rendszert is, egy ilyen erőszakos baromsággal simán meg tudják utáltatni a felhasználóikkal.

Miről is van szó?

Van egy gép, ha nem is a legaktuálisabb bivaly, de nem rossz. Dual-core celeron, 6 GB RAM, 64 bites W7. Meg van nyitva egy böngésző. És egyszer csak feljön egy pop-up ablak a fenti szöveggel. Ha leokézod, akkor nemsokára megint feljön. Aztán az ötödik után visszavált a desktop aero-ból basic sémára.

Mondanom sem kell, teljesítményproblémáról szó sincs. A processzor 0% közül mozog, RAM bőven áll halomban. Ennél részletesebben nem is mennék bele, az interneten több tucat ember belesétált már a csapdába, sorolták a konfigokat, órajeleket, futó programokat, azt képzelve, hogy ők is tehetnek a hibáról. Szó sincs róla. Az adatok nem lényegesek. Nálam akkor is dobja ezt a hibát, ha semmilyen program nem fut. Természetesen én is kipróbáltam mindent, windows videó driver, hardvergyártó videó driver, downgrade mindkettővel, lófarok. Esélytelen.
De nem csak nálam, egy csomó más embernél is. Elég csak beírni a címbeli keresőfogalmat és máris dőlnek a fórumbejegyzések. Reklamáló emberek tucatjai. Egy csomó hatástalan vajákolás. A legszebb, hogy olyan oldalakat is találni, ahol a Windows8 kívánságlistákat gyűjtik, és ott is szerepel ennek a baromságnak a kinyírása.
Ugyanis jelenleg nem lehet. Nincs olyan kapcsoló, nincs olyan registry beállítás, amellyel le lehetne beszélni a Windows-t erről a hamis riasztásról. Elkezdi, és addig nem nyugszik, amíg a plafonig nem bassza az idegrendszeredet és haza nem vágja a desktopod színsémáját.

11 Comments

 1. integralt videokartyad van ?

 2. Hát, ha én ezt így fejből tudnám… Ha jól emlékszem, nem alaplapi van benne.

 3. nezd meg, minositve van-e a rendszer elmenyindex vagyhogyhivjak, ha nincs, akkor kerd meg, hogy ugyan pontozza mar le.

 4. Persze, ezt mindig meg szoktam csinálni. A videó alrendszer 3,7, az összes többi 4,8-5,9 között. De ez nem jelent semmit, a netbookom ennél jóval szerényebb értékekkel bír, mégsincs vele baj. Ez az üzenet kamu: nincs baj a teljesítménnyel, csak valamiért szopatja a jónépet.

 5. 3.7-es video az tenyleg nem az az intel gma kategoria, az aerohoz hianyolhat valami featuret a videokartya driverbol, ami kene neki.

  nekem olyankor csinalja ezt, ha az oclhashcattal kiserletezem; futtatsz olyan programot, ami ocl vagy cuda alapu, es a videokartyat hasznalja matekolasra ?

 6. Goto 10

  :)

  De tényleg. Írtam a cikkben, hogy akkor is csinálja, ha nem fut semmi. Egy próba erejéig kigyilkoltam mindegyik automatikusan induló programot is. (A jó öreg msconfig.)
  Ha átfutod, miket dobott ki a google, láthatod, hogy mindenki valami másban találja meg a bűnöst (RDP, desktop váltás, meg ilyenek). De mindegy, mert a jelenség marad.
  Miközben az is tény, hogy ugyanez a gép, ugyanezzel a hardverrel, ugyanezekkel a tipikusan használt programokkal hónapok óta hibamentesen futott. Aero-val. És most is jó, ha a nagging window után visszaváltok, megint teljes funkcionalitású – a következő rohamig.

  Még az a konteo tetszett a legjobban, hogy ez egy hibás grafikus driver, szivárgó memóriakezeléssel. De ennek meg az mond ellent, hogy 3 különböző drivert is kipróbáltam, köztük azt is, amelyikkel tényleg hibátlanul ment a gép hónapokon keresztül. (Ezzel jelentősen megritkult a nyaggatás, de ez is csinálja.)

 7. ha gondolod segitsegroham-kiserlet helyett mondhatom a standard szovegemet is :D)
  probaljunk hardveres uton elindulni. nem lehet, hogy tulmelegszik a videokartya ? mittomen leallt rajta a hutoventillator.

 8. Macet kéne már venned végre és abban virtualizált Windowszal tudnál dolgozni. :)

 9. Én csak fel akartam venni egy hangot a youtube-ról (most vonatkoztassunk el attól, hogy erre hány másféle módszer van). Audacity, felvétel, bemenetek… What you hear.. az nincs. Kivették. Merthogy az emberek mindenféléket felvettek!… Most is fel lehet venni persze egy jack-jack kábellel, nade “digitálisan” már nem! Juhhé!

 10. Rendes tőled, hogy ennyire ragaszkodsz a Windowshoz. A 8 majd biztos jobb lesz mint a 7:

 11. Szerintem meg de, csak okosan kell csinalni. XP-nel biztosan, Win7-nel mar nem olyan biztos, hogy a keveronel meg lehet adni a Sztereo -t mint felveteli forrast. Voila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *