Először ezt az írást is a ‘Harcaim’ sorozatba akartam tenni, de aztán nem lett olyan komoly az ügy, megoldódott hamar.

Év elején döbbentem rá, mi hiányzik nekem már nagyon régen: egy kis agymozgató bridzsmagazin. Valamiért leestem a Bridzsélet kiadványról és most vettem észre a hiányát. Próbáltam velük felvenni a kapcsolatot, de mind a weblapok, mind az emailcímek döglöttek voltak. Vettem a finom célzást, tehát a Bridzsélet magazin megszűnt.

Jó, ha nincs, akkor nincs. Én vagyok a hülye, már régen rá kellett volna térnem az eredeti forrásra, a Bridge World havilapra. (A Bridzsélet nem is titkoltan ennek az újságnak a magyar adaptációja volt. A rovatok teljesen hasonlóak néztek ki, illetve egy csomó cikket innen fordítottak.)
Oké, www.bridgeworld.com, előfizettem.
Aztán eltelt vagy 6 hét. Nem vagyok egy türelmetlen fajta, de mivel ekkortájt nyúltak le postásék elég pofátlanul egy nekem szóló küldeményt (megírom, naná), egy kicsit zabosabb voltam. Írtam vissza a fiúknak, hogy wazzup? Válasz ugyan nem jött, küldemény viszont igen: egy 2010 júniusi szám. Örültem is, meg nem is. Tekintve, hogy márciusban fizettem elő, így valószínűleg elkeveredett a májusi szám. Nem túl jó előjel.
Aztán eltelt két hét és kaptam még egy júniusi példányt. Kezdett derengeni a helyzet. Írtam egy újabb levelet: barátaim, szerintem nekem a májusi helyett már júniusi példányt küldtetek. Közben beesett a júliusi, illetve egy válaszlevél, hogy jé, tényleg, akkor hamarosan küldik a hiányzó májusi lapot.

Na, végre elértem oda, ahová ki akartam lyukadni. Jelenleg itt van nálam egy abszolút olvasatlan 2010 júniusi Bridge World Magazine példány. Szívesen odaadom bárkinek, aki eleget tesz két feltételnek:

  • Hajlandó kijönni érte. Én a városba nem igazán járok, Pestlőrinc és Újpest között ingázok az M0-án.
  • Tud válaszolni egy kérdésre. Természetes licitrendszert játszva, mi a kötelező licit az 1 szan – 2 kőr sorozatra?

(Ez utóbbit azért, mert szeretném, ha a magazin olyan kezekbe jutna, ahol nem csak a könyvespolcot díszítené.)