Ha kalapácsod van, keresed a szögeket

Végképp betelt a pohár. Újból hőség van, mindemellett soha nem látott koncentrációban nyüzsögnek a szúnyogok odakint, függetlenül attól, hogy délután kettő, vagy este nyolc óra van. A tavaly kitalált megoldás az ugye az, hogy kereszthuzat mind a két szinten, azon ablakok között, melyekre szúnyogháló került.

De itt vannak a macskák.

Simán kiokoskodták, hogyan kell felszedni a háló alját a tépőzárról, aztán azóta úgy járkálnak ki és be, mint zsidőban a fájdalom. (Izé, nem is tudom, lehet most ilyeneket mondani? Vagy netán már kötelező?) Egyszerre nyilván nem lehet mind a négy ablakot őrizni, szóval gyakorlatilag tehetetlen vagyok.

Illetve. Ma elmentem a teszkóba és vettem egy 9 méter hatótávolságú vizipisztolyt. Az emeleti problémát ezzel ugyan még nem oldottam meg, de idelent a számítógép mellől egyből tudok lőni arra a macskára, amelyik megközelíti az ablakot.

Szóval… most ülök a helyemen egy töltött vízipisztollyal… és alig várom, hogy egy macska elinduljon az ablak felé. Jó mulatság lesz.

7 Comments

 1. Megtaláltad az egyetlen helyes megoldást :)))
  Nálunk az idomitó eszköz szigorúan a szunyogháló védelmében virágpermetező volt, most már nem kell, megtanulták tisztelni a szúnyoghálót. Nagy ritkán, pl. amikor rántott hús készül a macska kint felül a konyhaablakba és próbálgatja a körmét, de ha 5 méterről csak felmutatom a permetezőt ugrik lefele, miközben vadul reklamál :)

 2. Fém szúnyogháló…?

 3. nalam a kutya nem akarja felszedni a szunyoghalot, kapott 2 pofont azota maximum ugat ha be akar jonni de a haloval nem probalkozik, az ilyen macskakat meg jol elkergeti, sose ertettem mi a jo a cicakban….

 4. Akkor nem is baj, ha ragaszkodom a mostani álláspontomhoz: lakás az emberé, állatnak kint a helye (ráadásul másnak a tulajdonában :)

 5. Nem feltétlenül. Mindenkivel együtt lehet élni, akit az ember kedvel annyira. Vagy te a kisgyereket is csak azután engeded be a lakásba, miután szobatiszta lett?

 6. Szerintem optimalis megoldas, a “mukodjon – koltsegkimelo – esetleg szeressem is csinalni” haromszoget tekintve :)

  Az eredmenyekrol feltetlenul szamolj be :)

 7. A gyerek hagyományosan a házban él, a szobaállat csak az utóbbi 100 év jóléti huncutsága.

Leave a Reply

Your email address will not be published.