Csak keményen

Először egy rövid bevezető.

A nagylány hamarosan érettségizik. Jó másfél hónapja felmértük, hogyan áll – és azóta pánikszerűen közösen tanulunk. (Mondjuk, ismerős menet.)
Földrajzból például azt találtam ki, hogy mindenféle útvonalakat állítok össze neki, ezekhez kérdéseket rakok – neki pedig térképen meg kell szerkesztenie ezeket az útvonalakat.
A mai adaggal hajnal háromra lettem készen, rányomtam a send gombra a levelezőkliensben – majd egyből jött is az üzenet, hogy a címzett szerint ez egy spam.

?

Egy darab link nem volt a levélben, csak hosszú magyar mondatok.
Szerencsére az üzenetben volt magyarázat. Közölték, hogy a levelezőszerverem spamlistán van.
Aha. A gmail.
Mindenesetre elmentem, megnéztem. Tényleg.

Nagyítás

Eszerint – ha jól értelmezem itt hajnalban – egy finn levelezőszerver feljelentette a Gmail egyik SMTP szerverét a SORBS-nál, innentől meg a Freemail, amelyik a SORBS listát használja, nem fogad a Gmailről levelet.

Ez az, emberek. Csak keményen. Bár én a helyetekben nem állnék meg itt. Sokkal kevesebb spam-et kapnátok, ha abszolút nem fogadnátok el senkitől sem levelet. Fontoljátok meg.

7 Comments

 1. …ezt úgy kell érteni, hogy nincs saját mailszervered családi használatra?

 2. mer idiotan hasznaljak. en is hasznalok rbl -t, de az a vegleges pontszamnak csak max. ( de akkor a delikvens az osszesen fentvan ) kb. 75%-at adhatja ki.

 3. ja es az assp default beallitasa a hotmail / gmail / yahoo / stb. szoval a nagyon ismerteknel nem alkalmazza az rbl checket.
  es megis igy is megfogja az onnan jovo de nemfranko cuccot.

 4. @Mystic: Nincs. Akkor már nem lehetek sikeres ember?

 5. @hokuszok:
  Ahogy mondod. Erre akart utalni az utolsó bekezdés.

 6. Ehhát, családon belüli levelezésre freemailt használni… Ok, nem mondom, hogy Exhange-et ;)de még nekem is van egy Atom alapú cuccom ami eljátssza a NAS, mail- web- ftpszerver feladatokat. Plusz elérhető bárhonnan diagnosztika céljából ha épp kellene egy külső host telnetelni pl, meg letölti a… eh, nemszóltam :P

 7. Amikor megterveztem a házi informatikát, eldöntöttem, hogy nem akarok szervert a lakásba. A közös fájlok NAS-on vannak, a közös médiák médiacenteren, a levelek, calendar bejegyzések, fényképek meg a felhőben.
  (Egyébként egyedül a lányom szerencsétlenkedik még a freemail-lel, mindenki más már áttért a gmail-re.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.