Day: December 9, 2009

Harangszoknyák két oldalát harangnyelvként veri a láb

Egy kicsit megint szervezkedtem. Volt valamikor egy Világökörség nevű karikatúramagazin, melyet éveken keresztül szerkesztettem. Akkoriban még nagyon lelkes voltam. Aztán 2003-ban megváltozott az életem, nem maradt már időm se rá – meg már túl sok kedvem sem volt. Valahol a siker ölte meg az oldalt: egyre több munka lett volna vele, nekem meg egyre kevesebb jutott rá. Aztán egy év múlva magát a rajzolást is abbahagytam. Sőt, ma már a karikatúra, mint műfaj sem érdekel túlságosan. Elmúlt az érdeklődésem. Felszáradt, mint egy vodkafolt. Eltűnt, mint a rakkendrollmjúzik. (Mondjuk az megérne egy értekezést, hogyan lett ebből az országból karikatúrára gyilkos termőtalaj. Mert úgy kihalt belőle a műfaj, mint az én rododendronom a meszes talajból.)

Ettől függetlenül, ami jó, azt ne pusztítsuk el. Amikor bezártam az oldalt, meghagytam rajta mindazt, amit értékesnek véltem, majd megkértem Marcit, hogy rakja már fel a Netacademia webszerverére.

Ez működött is egy ideig. Egész pontosan a Netacademia legújabb dizájnváltásáig. Utána valahogy leesett a link és maga a tartalom is eltűnt. Mivel azóta már nem olyan nehéz tárhelyet találni, így most odaköltöztettem az oldalt, ahol már én is hozzá tudok férni, ahol le tudom kezelni az esetleges változásokat.
So long and thank you for the fish.

Világökörség

Begolyóztam

Kiraktam a letölthető könyvek közé egy újabbat.
Az előző válogatás óta eltelt egy év, így épp ideje volt feltúrni a 2006-os évet, összeszedni az arra érdemes írásokat, majd az egészet könyv alakúra formázni.

Nem akármilyen év volt. 2006-ban jártam meg a poklot és jöttem is ki belőle: ekkor sokasodtak meg az epegörcsök, ekkor derítették végre ki – négy év töketlenkedés után – hogy epekő áll a rohamok mögött és ekkor vágták is ki az epehólyagot. Megjártam közben a magánorvosokat, magánkórházat és a közegészségügyet. Egyik hihetetlenebb volt, mint a másik.
Aztán mégis élek.

De ebben az évben volt az Elkúrtuk-forradalom a maga groteszk dolgaival – és természetesen sztorik, agymenések, bőségesen. 206 oldalon.

Ja, a golyók. Nemrég vettem észre, hogy a korábbi címlapgrafika jogvédett volt, így kénytelen voltam kinézetet váltani. Most ilyen golyós lett, ráadásul kidobtam a kéthasábos formát. Így szellősebb is, olvashatóbb is.

Ennek örömére újraformáztam a 2005-ös válogatást is, immár az is sokkal kellemesebb. Meg sokkal golyósabb.

Letölthető könyvek