Száznapos tojás?

Ugyan kérem: négynapos babos lecsó.

Elárulom a receptet.

Először is a lóbabot két nappal korábban be kell áztatni, hogy puhuljon. Aztán hagymát (rengeteg hagymaszárral) pirítunk, paprika megy bele és puhul. Kicsivel később zöldbab is. Amikor már egészen puha, akkor megy bele a bab és a kolbász.

Hogy lesz ebből négy nap? Hát úgy, hogy teljesen kiment a fejemből, hogy a babot előtte puhára kell főzni.

Tegnap délután borítgattam össze mindent – és azóta sül az étel. Igen, egész éjszaka tűzön volt. Igaz, takarékon, meg fedővel… de sült.
És ahogy nézem, immár csak órák kérdése, hogy elkészüljön a tegnapi vacsorám.

4 Comments

  1. És legalább finom lett? :-)

  2. Ki mondta, hogy már készen van? :)

    Tiszta szerencse, hogy elkapott egy vírusos hasmenéses nyavalya, így alapvetően ráérek.

  3. Na, van már végeredmény? :-)

  4. A fiam szerint finom lett. Én ilyen állapotban nem ehetek belőle, így lefagyasztottam. (Most nem őrület: 24 órán keresztül sütöm, aztán meg megy a fagyasztóba. Nem csodálnám, ha a bab teljesen összezavarodna.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading