Kristály

Veszel egy kristály pohárkészletet. Ha hiszed, ha nem – rengeteget elárul rólad, hogyan használod.

  • Minden nap, hiszen azert vetted, mert örömöt lelsz benne. Majd hülye lennél a polcon őrizgetni.
  • Csak nagy ünnepeken veszed elő. Ekkor maga a hosszú nemhasználás is hozzájárul az ünnep fényének emeléséhez.
  • Abszolút nem veszed elő és csak gyönyörködsz benne. Elképzeled, mekkora öröm is lenne valamikor használni – de mindig úgy alakul, hogy sosem kerül rá sor. Viszont így életed végéig meglesz.

3 Comments

  1. Egy másik szemszögből: Veszel bármilyen pohárkészletet, 2 szempontod van: legyen hazai termék és legyen olcsó. A többit leszarod, úgyis max. 3 évet bír ki ennyi gyerek között :)

  2. Harmadik szempont: örökölsz egy kristály pohárkészletet, amit még a nagymamád kapott nászajándékba (nem ez a pláne, hanem hogy még minden darabja megvan). Míg nincs gyereked, ha nem is napi rendszerességgel (nem iszol olyan gyakran alkoholt, vizespohárnak meg valahogy túl snassz lenne), de időről-időre előveszed, mert gyönyörű, mert imádod, mert amúgy is érzed benne a fél családod jelenlétét. Aztán megszületnek a kölkeid, és előbb csak vitrinbe teszed, hogy azért még sátoros ünnepeken, ha sikerül őket korán letenni, elővehesd, majd mikor a büdös kölkek már ki tudják nyitni azt is, elcsomagolod, várva a jobb időket, vagy – végső esetben – azt a pillanatot, mikor a lányodnak ajándékozhatod az esküvőjére :-).

  3. Meow: Ez bizony egy teljesen realista forgatókönyv. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.