12 Comments

 1. Egy ország jóérzésűbb része várt erre a bejelentésre. Nem hiszem, hogy csodálkozni kellene a túlzásokon.

 2. Ne haragudj, de ez nem egyszerűen egy túlzás. Ez egy borzasztóan súlyos prejudikáció. Amíg valaki gyanúsított, addig szigorúan tilos bűnösnek tekinteni – bármekkora gazember is egyébként. Gondolj már bele: most a tömeghisztéria itél vagy a bíróság?

 3. Csak gondoljatok arra, túlélik-e egyáltalán az előzetesben?… Ezeknek külön zárka kell, mert a kisebbség szétszedi őket…

 4. Milyen prejudikacio? A hir arrol szol, hogy elfogtak gyanusitottakat, es esetukben a gyanu megalapozott.

  Ehez lehet gratulalni is szerintem.

 5. Nem tudom pontosan idézni, de valahgy így van:

  “Mindenki ártatlannak tekintendő a bíróság jogerős ítéletéig.”

  Javítsatok ki, ha rosszul emlékszem.

 6. @Szindbad:

  Nem szeretem az ilyet, de most magyarázzam el, mi van az orrod elé írva? A gyanú megalapozottnak _tűnik_. Azaz nincs beismerés, nincs itélet, csak egy gyanú, mely megalapozottnak tűnik.
  Ez alapján kicsit erősnek tartom, hogy az ország összes főméltósága gratulált a sikerhez. Legalább a DNS vizsgálat eredményét megvárhatták volna, hogy biztosak legyenek benne, tényleg megalapozott-e az a gyanú. Ember, nem egy kerékpárlopásról van szó – hatszoros gyilkosságnál ne hozzunk már egyből itéletet, csak azért, mert feszült a helyzet.

  Itt senki nem hallott még Mórról és Kaiser Edéről?

 7. @LeonCL:

  Tulajdonképpen igen, de amilyen lassan mennek nálunk a bírósági ügyek, az nem fogja lenyugtatni a tömeget. (Lásd, Olaszliszka ügyben sem született még itélet.)

  Itt szvsz a helyes kezelés az lett volna, hogy megvárjuk a DNS vizsgálatot, a fegyver vizsgálatát és ha ez mind stimmel, miközben abbamaradnak a gyilkosságogk, akkor lehet nyugtatni a tömeget azzal, hogy igen, megalapozott a gyanú a tettesek ellen.

  De persze bűnössé csak a jogerős itélet után lehet őket minősíteni.

 8. Joep: Utitervek, fegyverek, terepjaro, nyilvan egy halom autopalya foto a kerdeses idopontokban, terkepek, kereknyom, stb. Nyilvan Bajnaieknak hamarabb elmondtak, hogy a gyanu megalapozott, mint ahogy mostmar nekunk is:

  “Felelősséggel kijelenthetem, hogy megalapozottan gyanúsítható személyeket vettek őrizetbe a rendőrök” – mondta Bencze József […]”
  forras: http://index.hu/bulvar/2009/08/22/bencze_mar_a_kovetkezo_romagyilkossagokat_terveztek/

 9. A fegyvereket még vizsgálják. A keréknyomokat szintén. A többi pedig egyik sem 100%-ig bizonyító erejű.
  Egyébként pedig borzasztóan nem érdekel, mit mondtak el Bajnaiéknak, az sem érdekel, mit nyilatkozik _ma_ a főrendőr (nyilván, azért egy nap alatt elég rendesen dolgozhatták fel a bizonyítékokat) – én egész pontosan azt nehezményeztem, hogy tegnap, amikor mind az újságíró, mind a tömeg még csak annyit tudhatott, hogy talán megalapozottak a bizonyítékok – egy ilyen helyzetben gratulálni a nyomozás _sikeréhez_, az igenis prejudikálás.

 10. Nemar. Nem ahoz gratulaltak, hogy sikerult elkapni a gyilkosokat, hanem hogy egyaltalan gyanusitottak vannak elozetesben.

  A letartoztatashoz is tokre szoktak gratulalni a kozjogi meltosagok a rendfentarto szerveknek a modern nyugati tarsadalmakban is, keress csak ra.

 11. JOeP, nagyon értem, hogy mit mondasz. Szerintem ha többen lennének képesek így gondolkozni, akkor tennénk egy lépést a jól értelmezett demokrácia és jogállam felé. Jó volt olvasni.

 12. Amikor olvastam a naaagy bejelentést, rögtön a Kaizer-féle rendőrségi “siker” jutott az eszembe. Azóta ott sem minden kerek és mély kuss van a sajtó és a rendőrség részéről.
  Mi van akkor, ha itt is körbevergetik egymás vállát és mégsincs semmi a tarsolyukban?
  Nem lenne jobb ezeket a szenzációs letartóztatásokat sokkal megalapozottabban, sokkal inkább tényekkel és bizonyítékokkal alátámasztva tálalni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *