Konvoj

Nem egészen értem mindig ezt a megkülönböztető jelzés dolgot. Mentő, rendőr, tűzoltó – ez oké. A koraszülött mentés, a forgalmi zavar elhárítás – ezek szintén.

Ahol már kezdem húzni a számat, az a diplomata konvoj. De oké, legyen.

Viszont ma olyan menetoszlopot láttam, melyet nemigen tudok hová tenni. Motoros rendőr által, villogó szirénás felvezetéssel nyomult egy 5-6 civil kocsival bíró menetoszlop a vecsési elkerülőn. Hogy mi lehetett olyan sürgős nekik, azt nem tudom… de nagyon durván mentek, az tény.
Ahol az elkerülő összefut a régi négyessel, ott lámpa fogja a forgalmat. Előtte négy sáv van, az egyik balra kanyarodó. Az adott pillanatban ez a sáv üres volt, az egyenesen menő sávokban viszont viszonylag hosszú sorok várták a zöldet. A menetoszlop nem alázta meg magát ennyire, bevágtak a kanyarodósávba, majd a piros lámpán átvágva mentek tovább – egyenesen. Szirénázás… az nem volt – tehát ha én jöttem volna Vecsés felől, rendes lendülettel, akkor nem biztos, hogy számítottam volna arra, hogy egy csomó autó meg egy motor megy át a piroson.

Most már tényleg csak az érdekel, ki lehetett az a nem diplomata, de azért elég fontos ember, akit a konvoj tagjai életük – és a fontos ember életének – kockáztatásával vittek be ilyen nagyon sürgősen a városba.

6 Comments

  1. Hétvégén F1 van a ringen, sok “fontos” ember látogat hozzánk…

  2. Jaja, F1 vagy tegnapi Steaua mecs…

  3. Biztos mindkettoert meghalni is erdemes.

  4. Nalam az verte ki a biztositekot, amikor a Hungarian egy feher duba, mindenfele matrica nelkul, csak egy sarga (!) villogoval es szirenaval vagtazott a kocsik kozott.
    Amugy a harom szervet kiveve (mento – beleertve a gyerekmentot, koraszulott-mentot, stb, rendor, tuzolto) senkinek sem engednek ilyent… Meg a forgalmi zavar elharitast sem vagyok biztos benne, hogy ok tenyleg csak azert villognak, mert azzal nekunk segitenek.

    Ja, a masik “kedvencem” a gaz es aram-szolgaltatok…

  5. Nekem különösen a begyemben vannak, mert egyszer leszorított egy ilyen konvoj az útról. Egy kis nyomozás után kiderítettem, hogy rendőrségi felvezetést bárki kérhet. Ez kb 7 éve történt, akkor fél millát kóstált a repülőtéri transzfer. Mondtam is magamnak, hogy ha drogdealer lennék biztos igénybe venném a szolgáltatást. Micsoda menőség lenne rendőrségi kísérettel vinni a drogot A-ból B-be, miközben a sok szerencsétlen munkába igyekvő honpolgár (mint én is) letakarodik az útról… Brrrr.

  6. A Steaua meccs nem valószínű, oda hamarabb eljutottak volna az M0-án padlógázzal. (Ezek kintről jöttek befelé.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *