Day: July 23, 2009

Konvoj

Nem egészen értem mindig ezt a megkülönböztető jelzés dolgot. Mentő, rendőr, tűzoltó – ez oké. A koraszülött mentés, a forgalmi zavar elhárítás – ezek szintén.

Ahol már kezdem húzni a számat, az a diplomata konvoj. De oké, legyen.

Viszont ma olyan menetoszlopot láttam, melyet nemigen tudok hová tenni. Motoros rendőr által, villogó szirénás felvezetéssel nyomult egy 5-6 civil kocsival bíró menetoszlop a vecsési elkerülőn. Hogy mi lehetett olyan sürgős nekik, azt nem tudom… de nagyon durván mentek, az tény.
Ahol az elkerülő összefut a régi négyessel, ott lámpa fogja a forgalmat. Előtte négy sáv van, az egyik balra kanyarodó. Az adott pillanatban ez a sáv üres volt, az egyenesen menő sávokban viszont viszonylag hosszú sorok várták a zöldet. A menetoszlop nem alázta meg magát ennyire, bevágtak a kanyarodósávba, majd a piros lámpán átvágva mentek tovább – egyenesen. Szirénázás… az nem volt – tehát ha én jöttem volna Vecsés felől, rendes lendülettel, akkor nem biztos, hogy számítottam volna arra, hogy egy csomó autó meg egy motor megy át a piroson.

Most már tényleg csak az érdekel, ki lehetett az a nem diplomata, de azért elég fontos ember, akit a konvoj tagjai életük – és a fontos ember életének – kockáztatásával vittek be ilyen nagyon sürgősen a városba.