Gyümölcstea

Rossz hírem van a gyümölcstea kedvelőinek: a nem filteres teák közül gyakorlatilag mindgyikben benne lappang vagy a kukac vagy az atka, vagy a mittudomén milyen állat – csak elég sokáig kell várni.

Amióta Nejnek külön teáspolca van, én is rászántam magam, hogy kitakarítom a saját részlegemet. Van hátul egy csomó Twinings doboz, olyanok, melyek már három éve nem voltak felbontva. Amikor még az epeproblémákkal küzdöttem, nem ihattam tein tartalmú teát: maradtak a vörös teák, a gyümölcsteák meg a gyógyteák. Ezek kucorogtak a polc végében. Fontos információ, hogy a Twinings fémdobozok elég rendesen zártak: tehát miután beleborítottam valamelyik gyümölcstea alapanyagát és rázártam a kupakot, oda már nem volt bejárási lehetőség.

Ehhez képest mindegyik gyümölcsteásban kialakult mostanra valami tenyészet. Volt, ahol még csak pondrók mászkáltak, volt, ahol már kifejlett rovar várta a tetőnyitást – és volt, ahol fogalmam sincs, mi volt a dobozban, olyan vastag háló fedte el a belsejét. Ja, és nem egy termelőtől vásárolgattam anno a teákat, akadt köztük bolti dobozos és teaboltban vásárolt kimért is.

1 Comment

  1. Ó! Ez sok mindent megmagyaráz! Volt egy gyönyörű müzlisdobozom, amiben egyszer müzli helyett, valami ritka gusztustalan, vastag fehér hálót/hártyát találtam. Meg voltam győződve róla, hogy az alienek petéztek bele, ki is hajítottam rögvest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *