12 Comments

 1. Ja, katasztrofa. Nemhogy az allam nem vedi a magantulajdont (hat persze, hiszen a kommunizmusbol jottunk), de meg csak te sem vedheted a sajat tulajdonod, mert te szivod meg.

 2. Ez nem ugy van jobb helyeken, hogy pusztan a maganteruletre valo lepesert lelohetnek?

 3. Biztos vagyok benne, hogy nálunk tömeges vérengzésbe fordulna, ha ilyesmit vezetnének be.
  A magam részéről nem véletlenül tettem a hír mellé a második linket. Az én agyamat az izgatja most, hogyan lehetne ezt a helyzetet értelmesen – tehát se Gárda, se statáriális kivégző bizottság – megoldani, úgy, hogy jó legyen a törvényi szabályozás, be is legyen tartva… de ne menjünk el a szélsőségek felé.

 4. Valódi büntetés legyen, ne luxusbörtön. Aki egyszer már volt bent, még egyszer ne merjen lopni, betörni, stb… Ja meg ne legyen az, hogy cigány és nem ítélik el, mert “szegény” hátrányos helyzetű. Ennyi a titka.

 5. A kisebb értékű elkövetéseknél is komolyan szankcionálni kellene a visszaesést. Első tyúk: pénzbírság. Második tyúk egy hónap. Harmadik tyúk 1 év. Negyedik tyúk 15 év. Vagy valami ilyesmi. Mindenesetre ma (mindenféle érdemi következmény nélkül, haddnemondjam “legálisan”) téglánként el lehet hordani a néni házát, amíg ő három hétig kórházban van. Hiszen egyszerre csak egy téglát vitt…

 6. Jááááááj, de csúnyá rásszistá link az első. A másodikat meg jogász a talpán, aki képes végigolvasni. Egyébként kíváncsi lennék az 1. sztori teljes változatára, konkrétan a szereposztásra, hogy a hősök előtte milyen darabokban játszottak milyen szerepeket. Hogy ezek a darabok dokumentálva lettek-e, vagy a rendőrség mindannyiszor elhajtotta-e a feljelentőket, hogy valóban úgy nézett-e ki a katrózás, hogy a gazda ütött, a szegény elkövető úr meg nem is értette, hogy mi van, vagy esetleg verekedésnek indult-e a dolog, csak a gazda nyert. Mert tudjuk, hogy a zsurnaliszták milyen manipulatívak tudnak lenni.

 7. re #3:
  Hát persze, hogy tömeges vérengzésbe fordulna, hiszen már ma is hányan gázolják el a legális autójukkal a haragosukat balesetnek álcázva azt.

 8. @LeonCL:
  Amennyire tudom, nálunk nem nagyon vannak luxusbörtönök. Maximum azt lehet mondani, hogy még ezek a siralmas körülmények is jobbak, mint ahonnan az elkövető jött.

 9. @libazzoli:
  Igen, ez egy komoly probléma. Az, hogy a rendőrség a 20e forintos határ alatt nem is foglalkozik a károddal, az végtelenül demoralizáló. (Az meg, hogy a nagyobb károk esetén is csak látszólag foglakoznad veled, aztán 30 nap műlva lezárják a nyomozást – az még jobban demoralizáló.)

 10. @Varánusz.

  A másodikat meg jogász a talpán, aki képes végigolvasni.

  NEM.

  A jogi szöveget képesnek kell lenned végigolvasnod és képesnek kell lenned értelmezni is. Egyébként szöges kotonnal fognak seggbebaszni.

  Ez egy ilyen ország.

 11. Igen és ha belegondolsz az a minimálbér harmada. Azt gondolom, hogy a kisebb volumenű esetek nagyszámú előfordulása összességében sokkal jobban erodálja az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat, mint mondjuk mikor a gazdasági bűnöző elsikkaszt kétmilliárdot és felderítetlen marad. Amúgy még egy autólopással se igen foglalkoznak.

 12. @JoeP:
  Igen. Ha nem felmilliot lopnak toled, akkor nem foglalkoznak veled. Ha igen, akkor is oda kell adnod a masik felmilliot, hogy csinaljanak is valamit.

  Egyebkent az az egeszben a rohadtsag, hogy baromi nehez a torvenyalkoto helyzete. Egyfelol jo lenne, ha igazsagos lenne, masfelol meg koteles elkeruli a visszaeles lehetoseget. Es itthon az a gond, hogy mindkettore pont ugyanannyi az esely.

  Arrol nem is beszelve, hogy a mostani tutyimutyi rendorseg igazabol csak tuntetesoszlatasra jo. Az az elit. Nem hiszem, hogy tulsagosan megeroltetnek magukat a nyomozasokban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.