Torok Gyula

Tegnap éjjel nagy munka volt. A manók egy része nedves vattával tömte ki a fejemet, az orromon keresztül. Ez a társaság volt a leglelkesebb, annyi vattát gyömöszöltek be, hogy ma egész nap úgy éreztem, szétszakad a fejem – miközben a sok vattától csak minden páros órában kaptam levegőt.
De a torokflexelők sem sokkal maradtak el. Rossz éjszakája volt ez a korongoknak, pusztulhattak, mint a legyek – mire ennyire vörösre és érdesre polírozták a garatot.
A hőmérsékletcipelő manók így már csak délelőtt kezdhettek hozzá. Fogták a celziuszokat és fel alá rohangáltak velük a szervezetemben, elérve azt, hogy hol a hideg rázzon, hol lázam legyen.
Végül a legutoljára felálló csapat lett a legmakacsabb – ők még mindig ugrálnak a tüdőmben lévő fújtatón, szélviharszerű köhögési rohamokat váltva ki ezzel.

ps.
Nej szerint a férfiak különösen el tudnak anyátlanodni, ha betegek – ezen belül pedig én egyike vagyok azoknak, akikről lerí, hogy most halnak meg, de legkésőbb öt perc múlva.
Nem is tudom. A magam részéről egyszerűen nem hiszem el, hogy egy olyan összetett, kellemetlen állapotot, mint ez a dögrováson levés, kellő méltósággal lehetne elviselni. Ha viszont feladjuk a méltóságot, akkor miért zavarna a taknyolás, tüsszögés, köhögés mellett egy-egy jól elhelyezett nyüszítés?

6 Comments

 1. Te is jókor kapod el, amikor már majdnem vége mindennek. Vagy azt hiszed, hogy szezonon kívül olcsóbb? Jobbulást!

 2. Az első mondatnál még azt hittem elraboltak az UFO-k :-)
  Egyébként üdv a klubban! Ha ugyan azt kaptad el mint ami felénk lett divat mostanság, akkor spájzolj be slozipapírból is. Amúgy ez a “férfiak különösen el tudnak anyátlanodni” verbális modul egy szériatartozék lehet. Én is megkaptam a magamét asszonytól. Aztán ma meg ő feküdt olyan anyátlanul…

 3. Nem hiszem, hogy ez a vége volna mindennek, mert szűk ismerősi körben a múlt héten ketten is elkapták. Úgy tűnik, ez valami “új”, ami most terjed, mint a fene.

  Jobbulást kínálok!

 4. Erot, egeszseget, ezek hianyaban pedig jobbulast :-).
  Hat ha ez valami jarvany, akkor Zuglot meg nem erte el, mert a kollegaim kozul csak 1 beteg, de annak se ez a baja.

 5. és 2 hete voltam lázas, pont az amerikai repülőutam előtt? És? 3 óránként vagy 1-1 3-centes vagy 1-1 algopirin, 2-óránként 1-1 csipet C-vitaminpor, sok tea, sok alvás. 2 nap, max.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *