Talán van még, aki nem ismeri

Még ősszel kaptam egy nagy adag szakkönyvet a Microsofttól. (Hja, az MVP lét előnyei.) Kettőt már átfutottam, de igazából ezen a hétvégén jutottam el odáig, hogy mindegyikből kiszedjem a gyári cédét és az ebook-okat felmásoljam a nasra. Pontosabban, ez volt a terv. Csakhogy nem mindegyikben volt cédé, és ha volt is, akadt olyan, amelyiken nem volt rajta a könyv. (De komolyan, elindítottam a startcd.exe-t, kiválasztottam, hogy könyv megtekintése… erre azt mondta az alkalmazás, hogy a könyv.pdf nem található. És tényleg nem volt ott.) Hát… izé. Most mit csináljak? Végülis legális könyvek, de azért ajándék is… jó lenne, ha meglennének… de reklamálni?
Aztán beugrott.
Nemrég hallottam egy kedves ismerőstől erről az oldalról. Elmentem. Szétnéztem. Csodálkoztam.
Pillanatok alatt lekaptam a hiányzó könyveket.

Meg még vagy két GB egyebet is.

Saccra 4-5 emberöltőnyi könyv figyel most a merevlemezemen. Miközben ezek a könyvek 3-4 évente avulnak el. Nem igazán tartom valószínűnek, hogy mindet el fogom olvasni – de valahol kellemes érzés, hogy itt vannak, ha bármikor szükségem lenne valamelyikre, akkor csak kattintanom kell és hajrá.
Meg is volt a vasárnap délutáni programom: szörföztem a szakkönyvekben. Gyorsolvasással felmértem, melyik, miről szól, milyen mélységekbe süllyeszti az ekevasat… ha érdekeset találtam, kicsit hosszabban is beleolvasgattam – szóval összeállítottam fejben egy katalógust.
Most már csak az alvás helyett kellene kitalálnom valami rövid, de hatékony pótszert.

6 Comments

 1. A Gigapedia és a Pdfchm kínálatán döbbentem le legutoljára. Pláne, hogy kulturális témákba vágó szakönyvekből is akadt egészen jó választék.

 2. Mondjuk ez nem éppen egy legális forrás. :D

 3. Ez így igazságos, hogy pénteken megjön az Amazonról a könyv, ami után szétkerestem a netet, de végül nem találtam meg sehol, erre vasárnap feldobod a címet, ahonnan nemcsak az tölthető le, hanem a két “testvére” is, plusz legalább 5 olyan másik, amit ezer éve keresek. Köszi! :-))))

 4. alvás helyett:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Polyphasic_sleep

  nem egyszerre alszik az ember 8 órát, hanem mondjuk 4 alkalommal 30 percet. Kicsit odaver a szociális kapcsolatoknak, dehát valamit valamiért :)

  mindenre van megoldás.

 5. Ezt már régóta csinálom. Csak a főnökeimnek nem tetszik, hogy mindig bealszom az értekezleteken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *