Egymillió dollár

Az előző íráshoz kapcsolódva. A filmben többször is elhangzott különböző szereplők között egy kérdés: “Mit tennél, ha lenne egymillió dollárod?” És bár egyszer sem jutottak el idáig, de végig ott lebegett a háttérben a következő kérdés: “És mi akadályoz meg abban, hogy az egymillió dollár nélkül is ezt csináld?”

Nos, énnekem egyik kérdésen sem kellett túl sokat gondolkoznom, régóta tudom a választ.

  • Bejárnám a világot – és megírnám az élményeimet. Jelenleg az a forma jön be leginkább, hogy elutazni valami érdekesebb tájra, majd gyalog egy-két hét alatt bejárni. Persze a gyaloglás nem kizáró tényező, például egy kajakozás a görög szigetvilágban vagy a norvég fjordokban szintén simán beleférne.
  • Meg egyébként is írnék. Egy csomó ötletem van, melyekkel időhiány miatt nem tudok foglalkozni. Hogy csak egyet mondjak, szívesen írnék például egy abszolút tudománytalan – mondhatni szórakoztató – de azért pontos magyar történelemkönyvet.
  • Tökéletesíteném a rajztudásomat. Egy csomó ezzel foglalkozó könyv hever a polcomon, átfutni már mindegyiket átfutottam – de kipróbálni az ott leírtakat még nem volt időm.

Ha végiggondolod, az első válaszban ott van a második is. Ezek egyike sem olyan tevékenység, melyekből meg lehetne élni. Az meg az én balszerencsém, hogy olyan fő – azaz megélhetési – szakmám van, mely a szabadidőmet is elrabolja.

2 Comments

  1. OFF
    Küldtem mélt, de hibaüzenet jön vissza
    ON

  2. Igen, pont ma este dőlt le az externet levelezőszervere. Küldj a jpetrenyi kukac gmail pont com-ra, az működik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading