A végső megoldás

Orbán Viktor szerint a válság egyedüli megoldása az, ha lemond Gyurcsány Ferenc.

Fodor Gábor szerint el kell tekinteni az előrehozott választásoktól, ehelyett haladéktalanul át kell adni a hatalmat egy szakértői kormánynak.

Édes Istenem… rúgja már oldalba valaki azt a lemezjátszót, hát nem látják, hogy megakadt a tű?

ps.
Egyébként már várom, mikor fog megjelenni a médiában Torgyán József a ‘Horn Gyula monnyonle!’ dumával.

9 Comments

  1. Orbán Viktor monnyonle!
    ( Na ezt talán végig tudtad olvasni.Köszönöm.:) )

  2. Az a baj, hogy mind a két vezér HISZ. Magában.

    Vessetek a kutyák elé, de ez a két ember jó ember. Jót akar az országnak. Nem lopni akarnak, nem diktátor hajlamúak, és főleg nem buta emberek. Egy bajuk van, az hogy a HIT-ük szerint ők -és köreik- alkalmasak egyedül az ország vezetésére.

    Mind a kettőt egy hajszálnyi választja el attól, hogy igazi államférfinak nevezzem őket: a lemondás.

    És nem is lenne illogikus lépés. Gondoljatok el egy olyan forgatókönyvet, hogy az egyik hadvezér mártír lesz és az önfeláldozó lemondása olyan erkölcsi magasságokba emeli, aminek a következtében a másik vezér is csak egy dologot tehet: követi. Akár egy közvetlen ultimátumot is el tudok képzelni:

    v1: Lemondok az ország érdekében, ha távozik a miniszterelnök és visszavonul a politikától.

    v2: Lemondok az ország érdekében, garanciát kapok rá, hogy nem Orbán a miniszterelnök jelölt és visszavonul a politikától.

    Amelyik vezér ezt először felfogja, az kerül ki nyertesként ebből a párharcból. Dicsőséges államférfi lesz, aki pár év elteltével akár még apolitikus államfőként is visszatérhet.

    ps: valamelyik tanácsadónak eljuttathatnátok az elméletemet :)

  3. bMi
    Tehát szerinted egy olyan ember kell a kormány élére aki nem olyan “defektes” hogy hisz magában és egyáltalán nincs meggyőződve arról hogy alkalmas az ország vezetésére.
    Sajátos elképzelés. :)

    Egyébként pedig O.V. monnyon le!:)

  4. JoeP
    “azt kértük a szocialista párttól hogy sürgősen oldja meg a vezetési válságot és gondoskodjon arról hogy cselekvőképes vezető álljon az ország élén”(O.V)-mert a mostanival a bajok nem oldhatók meg(én)

    Szerinted ez- “Orbán Viktor szerint a válság egyedüli megoldása az, ha lemond Gyurcsány Ferenc.”- ugyanazt jelenti mint fent.

    Ez kérem egy izmos fejlett életerős csúsztatás amit elkövettél de valóban nagyon vicces így együtt a blog bejegyzés címével.Jópofa.

    O.V. pedig monnyon le. :)

  5. Szerinted ez … ugyanazt jelenti mint fent.

    Igen.

  6. Jazzz

    Pedig olyan ember kéne. Kismillió példa van rá, hogy azokból lett a legnagyobb vezető, akiket úgy kellett rábeszélni, hogy vállalják.

    (na nem az álszent diktátorokra gondolok)

  7. Nem O.V. tehet arról, hogy gy. f. ennyire (ez itt a jelzők helye).

    @bMi
    Nem a vezérek hiszik a hitüket, hanem mi hiszünk bennünk vagy sem, nekik tudásuk van hozzá. Kinek több, kinek kevesebb. Egy biztos, O.V. nem h*lye!

    Ha 100X újjá születnék, se lenne annyi hitem, hogy gy.f. és (ez itt a jelzők helye) csapatában higgyek! Nekem 8, hogy csökkent v. emel adót, cs. pótlékot elvon v. ad, válságot megold v. tovább mélyít stb…. azt csinál, amit akar, úgysem sokáig teszi már…

    Szóval, gy.f. ne mondjon le, maradjon még… legalább annál nagyobb lesz a kudarca! :-)

  8. bMi, az az oltári nagy baj, hogy akit kicsit már megcsapott a politika szele, az tudja, hogy messze nem biztos, hogy ez a két ember
    – jó ember
    – nem diktátor hajlamú
    – nem lop
    – erkölcsös.

    Ettől még lehetnének az ország jó vezetői. De lemondani nem fognak, az általad idealiázt államférfi nem létezik. Churchill is köpönyegforgató volt, aztán mégis az lett aki…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading